*Milletvekili Ziver Özdemir ile Başkente gitmeden önce şehrin gündemindeki bazı sorunları konuştuk. 500 Yatak kapasiteli hastaneden Araştırma-İhtisas’a, uçak seferlerinden bazı yatırımlara dek yeni projelere dikkat çekti Milletvekili Özdemir…

* İl Başkanı avukat Akif Gür’ün de eşlik ettiği sohbette özellikle sağlık yatırımlarının gerçekleşmesine yönelik çalışmalara işaret ediyordu Milletvekili Özdemir: “500 Yataklı hastanenin 2020 yılında programda olmasına kesin bakıyoruz. Bu yatırım yakın bir sürede Resmi Gazete’de yayınlanmasını bekliyoruz…”

“YENİ HASTANENİN TAKİPÇİSİYİZ”
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Gıda, Tarım, Hayvancılık, İnşaat ve Dekorasyon Fuarının açılışına katılan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, hafta sonu da 3’üncü Batman Kitap Fuarındaydı.

Pazar akşamı Ankara yolculuğu öncesinde sohbet imkanı bulduğumuz Milletvekili Ziver Özdemir ile şehrin gündemindeki konuları konuştuk. Milletvekili Özdemir’in yanında AK Parti İl Başkanı avukat Akif Gür ve İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş da vardı.

Milletvekili Ziver Özdemir, bu şehrin sağlık yatırımlarını önemsiyor.

Özellikle 500 yatak kapasiteli yeni hastane, Araştırma-İhtisas ve Tıp Fakültesi Milletvekili Özdemir’in üzerinde en fazla durduğu konular.

Milletvekili Özdemir, sohbete başlar başlamaz 500 yatak kapasiteli hastaneden söz etti:
“Haftalar ve aylardır üzerinde durduğumuz 500 yatak kapasiteli hastane projesinin hayata geçirilmesi için artık gün sayıyoruz. Bu önemli yatırımın yakında Resmi Gazete’de yayınlanmasını bekliyoruz. Bu yatırımda ciddi mesafe kaydettik. 2020 Yılında bu yatırım büyük olasılıkla programda olacak.”

Milletvekili Özdemir’in son dönemlerde sağlık yatırımlarının hayata geçirilmesine yönelik girişimleri ortada.

Yeni yılın ilk aylarında tamamlanma aşamasında Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin ‘tünel’ geçişle Bölge Devlet Hastanesiyle bağlantısı yapılacak. Yeni hastanenin ‘Bölge Devlet Hastanesi’ çatısı altında Batman’ın Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne dönüştürüleceğine dikkat çekiyordu Milletvekili Özdemir.

“KIŞ TARİFESİNDE UÇAK SAYISI ARTACAK”
Batman Havalimanındaki uçak seferlerinin artırılmasına yönelik girişimlerinin sürdüğüne de dikkat çeken Milletvekili Özdemir, bakın neler anlatıyor:
“Seçim bölgemdeki hava ulaşımındaki sorunu aşabilmenin çabası içindeyiz. Defalarca konuyu Ulaştırma Bakanlığı ile Hava Yolları Şirketlerinin gündemine taşıdık. Yaz tarifesinde azalan uçak sefer sayımızın, kış tarifesinde artmasını bekliyoruz. Bu konuda Ulaştırma Bakan’ından söz aldık. Önümüzdeki ay hava limanımızda uçak sefer sayısının artırmasını bekliyoruz. Hava seyahatinde Batmanlı hemşerilerimizin bu haklı taleplerini yakından takip ediyoruz.”

Acil yatırımlar dışında yatırımların askıya alındığı bir dönemde Batman’ın ödeneklerinin pek de kısıtlanmadığına da vurgu yapıyordu Milletvekili Özdemir: “İddia ediyorum. Bu süreçte Milli Eğitim’in planladığı birkaç okul dışında Batman’ın programındaki tüm yatırımları hayata geçirildi. Bölgenin en modern Halk Kütüphanesine yakında kavuşacağız. Bu önemli yatırımın bu yıl tamamlanabilmesine yönelik girişimlerimiz ortada. Halk Kütüphanesi yakında bitecek. Şehrin gündemindeki konuları hiçbir zaman ihmal etmedik. Girişimlerimizin etkisi çalışmalara yansıyor.”

Milletvekili Özdemir, seçim bölgesinin birçok alanda kalkınabilmesine yönelik bir dizi projelerinin de olduğunu da hatırlatıyor…

YENİ HASTANEDE GEÇ KALINDI AMA…
Zaman zaman komşu illerde ‘Şu yapıldı, bu yapıldı” diye yapılanları hatırlatıyoruz. Geçmişteki ihmalin şimdiye yansıması elbette yanlış olur.

Şimdilerde Batman’ın gündeminde 500 yeni yataklı hastane projesi var.

Çok geç kalmış bir proje.

Daha önce de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde benzer bir gecikme yaşamış ve bazı nedenlerden ötürü gecikmeyle inşaatına başlanmıştı. Geçenlerde de yeni hastanenin akıbetini Batman Çağdaş manşetine taşıdı, bu modern hastanenin yeni yılın ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor.

Tam 5 yıldır verilen 500 yataklı hastane sözünün hayata geçirilmesi bir hayli gecikti ve Batman Bölge Devlet Hastanesi yetersiz olduğu için sağlıkta büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bölge Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesi yetmediği için ameliyatlar gecikebiliyor, acilden servislere hasta yatırılamıyor.

Bu manzara Batmanlıları rahatsız ediyor.

İşte bu noktada tüm yatırımların durdurulduğu bir dönemde 500 yataklı yeni hastanenin proje ve yerinin kesinleşmesi çok önemli.

Bu yatırımın ihale sürecinin Resmi Gazete’de yayınlanacak olmasının, bu işin zaman alsa da biteceğini gösterir.

Umarız, bu süreçte mevcut yatırımlarda yaşanan sorunlar göz önünde bulundurularak, Batman’ın 500 yataklı hastanesiyle ilgili özel bir değerlendirme yapılır. Biz de sorunsuz modern bir hastaneye kavuşmuş oluruz…

Kalın sağlıcakla…