**Merkezi Hollanda’da bulunan Balad Şiir Vakfı tarafının şair Gülten Akın adına düzenlenen şiir ödülünün ilki Batmanlı genç yazar Fırat Baytak’a verildi. Çağdaş’a konuşan Baytak: “Birinci olmak benim için de sürpriz oldu” dedi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ BATMANLI YAZARA
Balad Şiir Vakfı’nın Gülten Akın adına ilk kez düzenlediği yarışmada Batmanlı 27 yaşındaki sağlıkçı Fırat Baytak birinci oldu. Baytak’ın ‘Göç, Yol ve Taş’ adlı dosyası ödüle layık gördü. Başvurular yayımlanmaya hazır kitap dosyası olarak kabul edilirken, ödüle layık görülen Fırat Baytak'ın ‘Göç, Yol ve Taş’ adlı dosyası, Pikaresk Yayınları tarafından yayımlanacak. Ödül töreni, Şair Hülya Deniz Ünal koordinatörlüğünde düzenlenecek. Fırat Baytak’a ödül plaketi ve 5000 TL'lik ödül telifi, ağustos ayında yapılacak Yozgat Bahadın Kültür Şenliği kapsamında verilecek. Öte yandan yarışmaya yaklaşık 100 eser başvurdu.

Kapadokya Alan Başkanlığı Ön Yeterlik Değerlendirme Başvurusu Kapadokya Alan Başkanlığı Ön Yeterlik Değerlendirme Başvurusu

“BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU”
Aslen Batman’ın Kozluk ilçesinden olan 27 yaşındaki yazar Baytak, ödülünü Batman Çağdaş’a değerlendirdi. İlk kez verilen ödülü kazanmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Baytak: “Açıkçası bu yarışmada birinci olmak benim için de sürpriz oldu. Yaklaşık 100 eser içerisinde dosyamın birinci olması büyük bir onur. Dergi ve gazetelerde zaman zaman yazılar yazıyorum. İlkokul yıllarından beri kitaplara ilgim var. İki yıl önce de Cumba Kültür ve Sanat Şiir ödülünü de kazanmıştım. Gülten Akın adına düzenlenen yarışmada birinci olmak benim için ayrıca mutluluk verici” dedi. (Gülnaz Gök)