İnsanoğlu yaşamında en geç şimdiki zamanı keşfediyor ve içinde yaşadığı anı derinleştirmeyi de zamanı azaldıkça öğreniyor. Yaşamda tahmin edemeyeceğin kadar acı vardır, bir o kadar da farklı hatalar… Oysa siz sadece seçtiklerinizi görür ve yaşarsınız. Ve tercih edilen seçimler, yaşam biçimini de belirler.
Her tercihte mutlaka iki şık vardır, olumlu düşünerek beyin hücrelerini yenileyebilir ya da yenilebilirsin.
Yaşam akıp giderken geri kalmak istemiyorsan eğer; en kötü anında bile karasız kalmamalısın. Atacağın adımda cesur olmalı, riski göze alabilmelisin.
Gelişmeni engellemek istemiyorsan; felakete odaklanmamalısın. Çözümsüz gibi görünen problemleri, bakış açını değiştirerek veya karşındakinin yerine kendini koyarak çözebilirsin.
Yanlış yapmak istemiyorsan eğer; şahıs ve olayları akıl süzgecinden geçirmeli, kimsenin hakkını yememelisin.
Tebessüm ederek sevdiğinden ilgi görebilirsin. Birçok problemin çözümüdür, tebessüm ve sükût…
Gözden düşmek istemiyorsa insan; laf ebeliği yapmamalı. Kendini ağıra satarak, vazgeçilmez sanmamalı... Uyumlu olmak, vasıflı insanın en güzel yönüdür.
Nitelikli insan olmak istiyorsan eğer; dedikodudan uzak durmalı, her şeyden şikâyet etmemeli, iradene hâkim olmayı öğrenmelisin.
Kendine ekstra kazançlar katmak istiyorsan; hitabet ve diksiyon eğitimini almalı, anlayarak hızlı okumayı öğrenmelisin…
Boşa kürek çekmek istemiyorsan; sevdiğin işi yapmalısın. Nitelikli çevre edinmeli, birazda deliliğe vurmalısın.
Ustalardan ustalığı öğrenerek başarının sırrını yakalayabilir, kendini yenileyebilirsin. En kıymetli hazinedir yaşadığın an içini doldurmalısın.
Hem başarı hem mutluluk diyorsan; saf niyete sahip olmalısın, Sorunun değil çözümün parçası olursan ruhsal bir farkındalık yakalarsın.
Geçen zamanı geri getirmek, söylenen sözü geri çekmek mümkün değil, o halde iki düşünmeli bir konuşmalısın. Sevgi ve bilgiye ulaşmak için aldığın nefesin kıymetini bilmelisin.