*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçenlerde partisinin grup toplantısında çarşıda pazarda yaşanan fiyat artışlarına çözüm olarak zabıtaları görevlendirdi. Bakalım, zabıta birimleri aşırı fiyat artışına uygulanan denetimleri nasıl yapacak?

*Batman’ın kanayan yarası İluh deresi kadar yeni hastane sorunu da var. Mevcut hastane kapasitesinin üzerinde hasta bakıyor. Batman’a düşünülen 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin akıbetini soran sorana…

GÖZLER ZABITADA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçenlerde partisinin grup toplantısında çarşıda pazarda yaşanan fiyat artışına çözüm olarak zabıtaları görevlendirdi.

Belediye Başkanlarından zabıta birimlerini harekete geçirerek aşırı fiyat artışı uygulayan iş yerlerini denetlemelerini istedi.

Vatandaşlar da zam yapan iş yerleriyle ilgili ihbarda bulunmalarını istedi.

Evet, doğalgaza ve elektriğe zam yapıldı.

Akaryakıt istasyonlarında benzine, mazota zam yapılıyor.

Tüm marketlerde tüm ürünlerde zam var.

Kitap, kırtasiye fiyatları yüzde 100’e yakın zamlandı.

Ayakkabı, giyim el sürülecek gibi değil.

Çiftçinin gübresine, ilacına yapılan zamlar çiftçiyi tarım yapamaz hale getirdi.

Yerel gazetelerin kağıtlarının fiyatı 4 kat arttı.

İnşaat sektörü, artan demir fiyatları yüzünden durma noktasına geldi.

Cep telefonları başta olmak üzere tüm elektronik ürünlerin fiyatları katlandı.

Herkes artık ‘’haydi zabıtalar göreve’’ diyor.

Bir okurumuz yazmış: ‘’Zabıtalar gidip bir zam yapanın tepesine binsin ve fiyatları indirsin. Artık her gün artış haberleriyle karşılaşmak istemiyoruz...’’

YILLAR GEÇSE DE UNUTULMUYOR

Batman 2006’da yaşanan sel felaketini unutmuyor.

Kentin ortasından geçen İluh deresi 2006’da taşmıştı.

9 semtte yüzlerce ev su altında kalmıştı.

Küçük ve büyükbaş hayvanlar telef olmuştu.

Selin en büyük felaketi ise 11 canın hayatına mal olmuştu.

Onlarca araç, traktör derede sürüklenmişti.

Zarar büyüktü.

Maddi hasar da fazlaydı.

O küçük Ali’nin kardeşleriyle birlikte sel sularından kaçışı sırasında boğularak yaşamını yitirmesi ise bizde derin bir iz bırakmıştı.

31 Ekim- 1 Kasım 2006’daki sel felaketinin üzerinden 12 yıl geçmek üzere ama her yıl sel taşkınlıklarının korkusuyla yaşayan aileler var.

Hala, İluh deresinin kenarında oturan bazı aileler kış mevsiminde bir daha o acı tabloyla karşılaşmak istemediklerini söylüyorlar.

O eski yerleşim biriminin altyapısı yok.

Aşırı bir yağışta İluh mutlaka taşacaktır.

Ancak oradaki insani ihmallerinde sel felaketinin boyutunu büyüttüğünü görmekte fayda var.

Evet, önümüz kış… Olası bir sel felaketi yaşanmadan o bölgeye el atmanın zamanı geldi.

HASTANE NE OLACAK?

Batman’a yapılması planlanan 500 yatak kapasiteli hastaneyle ilgili hemen her gün elektronik postamıza mailler geliyor.

Bugün sadece okurlarımızın yazdıklarına sütunlarımızda yer vermek istiyoruz.

Bakın okurlardan gelen mektuplara:

Batmanlı Ufuk: “Batman Çağdaş’ı takip ediyoruz. Dikkat ettiyseniz, sizler de köşelerinizde defalarca yazdınız. Bu sağlık yatırımının Batman için gerekli olduğuna dikkat çektiniz. 500 yataklı devlet hastanesinin acilen yapılmasını bekliyoruz. Başka illerdeki yatırımları görünce doğrusu kıskanıyoruz.”

Mehmet M.: “Bu şehirde gecikmeden yapılan yatırıma rastlamadım. Hemen hemen her şey ya gecikiyor ya da geciktiriliyor. Siz bir gazeteci olarak bu şehrin sorunlarını dile getirmelisiniz. Lütfen bu şehrin sorunlarını haber yapmaya devam edin.”

Yasemin Bozakçı: “Önce Güney Raman çevre yolundaki 500 yataklı Devlet Hastanesi ihalesi bir an önce yapılmalı. Çünkü Batman Bölge Devlet Hastanesi kapasitesinin üzerinde hasta bakıyor.”

Davut E.: “Tam 5 yıldır Batman’a 500 yataklı hastanenin yapılmasını bekliyoruz. Hepimize Allah sabır versin. Niye bu yatırım bu kadar geciktiriliyor anlamış değilim?”

Efe Diyar: “Batmanlılar olarak soruyoruz: Sağlık Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığının Batman’a yapılmasına karar verdiği 500 yataklı yeni hastanenin temeli neden atılmıyor?’’

Erhan B.: “Bu yeni hastane için bir kampanya yapmak lazım. Halkımız mağdur. Yıllardır bu yatırımın yapılması için dua ediyoruz.”

Mehmet Gezer: “Milletvekilimiz, Batman’a en öncelikli yatırımı 500 yataklı hastane olarak görmeli. Yeni hastanenin temelinin atılması için yerel basınımızı da göreve davet ediyoruz.”