Sevgili okurlar, bu günkü yazımda en ufak bir yorumum olmayacaktır.
İnternette ilginç bulduğum yazıları sizlerle paylaşmak istedim
* Batman’ın Kozluk İlçesi’ndeki Gümüşgörgü Jandarma Karakolu’nda vatani görevini yapan Ermeni asıllı er Sevag Şahin Balıkçı’yı öldürmekten yargılanan devre arkadaşı er Kıvanç Ağaoğlu, 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Astsubay Sadrettin Ersöz’e görevi ihmalden 5 ay hapis cezası verildi
Anne Ani Balıkçı ise şöyle konuştu: “Adalet yerini bulmadı. Eğer adaletli bir karar çıksaydı en azından Sevag’ımın kıymetli olduğunu anlayacaktım. Ama verdikleri kararla bu ülkede hala bizi ‘öteki’ olarak kabul ettiklerini gösterdiler. Bu dava AİHM’e giderse utanırım diyordum ama artık utanmıyorum. Çünkü onlar hiç utanmadan bu kararı verdiler.”
* Robosky olayı için; kasıt yok, kimse sorumlu tutulamaz” “Kasıt yok. Sivil idare ile askeri yetkililer arasında koordinasyonsuzluk var” ifadesi yer aldı.
 
* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa mitinginde, “Vur de vuralım, öl de ölelim” diye bağıran kalabalığa, “Merak etmeyin, onun da zamanı gelecek” dedi.
* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan::Kalabalıktan bir grup Vur de vuralım, öl de ölelim" diyor. Bu Genel Başkan da çıkıyor, son derece sorumsuz bir şekilde "Merak etmeyin onun da zamanı gelecek" diyor. Siyasi sorumluluk taşıyan insana bu ifade yakışır mı? Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi mantığıdır bu... Sen kimi vuruyorsun? Zamanı gelecek derken neyi ifade ediyorsun? Bu ülkenin karşılıklı bir özgüven ve barış içinde yaşamaya ihtiyacı varken sen bu sözleri nasıl söylüyorsun?
* Provokasyon çağrısı yapanlara tepki gösteren Demirtaş, ''Devlet nasıl olacak diye soruyorlarmış. Devlet, bahçeli olsun ama bu bahçede rengarenk çiçekler olsun.
* YAŞAR KEMAL:  Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir barıştır.
* Batman Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Heykeli'nin kaidesindeki, 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı, iki gün önce sökülerek yerine, 'Yurtta sulh cihanda sulh' yazısı takıldı
* Dünyanın dışa en kapalı ülkesi Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore’nin kendilerine karşı imzaladığı askeri planın ardından ABD’yi vurmakla tehdit etti.
Kuzey Kore’nin devlet ajansı KCNA’ya göre, topçu birliklerinin yanı sıra daha önce tatbikatlarını gerçekleştirdiği füzelerin de hazırlanması için emir verildiği belirtildi. KCNA ayrıca Kuzey Kore birliklerinin, ABD’nin Pasifik’te, Hawaii ve Guam gibi bölgelerde yer alan tüm askeri üslerine saldırmaya hazır olduğunu aktardı.
*Suriye resmi haber ajansı, Şeyh Said Ramazan el Buti'nin intihar saldırısında hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırıyı üstlenen olmadı. İki taraf birbirini suçladı.
Habere göre el Buti, Mezraa semtindeki İman Camii'nde düzenlenen intihar saldırısında öldü. Saldırı sırasında el Buti, talebelerine ders veriyordu. Saldırıda ilk belirlemelere göre 14 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı belirtildi.
İslam dünyasının en büyük âlimlerinden biri olarak gösterilen el Buti yıllar önce Irak-İran savaşında Saddam Hüseyin’den yana tavır almıştı ve günümüzde de Esed rejiminin meşruiyetini savunduğu için muhaliflerin tepkisini çekmişti.
 
*Son zamanların en çok tıklanan video klibi bir Kürt kızına ait. Kuzey Irak’ta yaşayan Kürt şarkıcı Dashni Murad, söylediği Kürtçe Pop Şarkılar ile gençlerin sevgilisi haline gelmiş durumda. Özellikle Shakira’ya olan benzerliği ile gönülleri fetheden 23 yaşındaki Kürt şarkıcı mükemmel fiziği ve güzelliği ile 2013’e damgasını vuran bir yıldız. Dashni Murad son klibi Hella Hopa ile Kürt kültürünü dünyaya tanıtmaya çalıştığını dile getiriyor

*TYCP (Toplum Yararına Çalışma Programı) kapsamında iş başı yapmayı bekleyenlere kötü bir haber. İddialara göre bu kapsamda işe yerleşmek için İŞKUR’a müracaat edenler Eylül ayını bekleyecekler. Kimi çevrelerin iddiasına göre seçim yatırımı olarak Eylül ayının belirtilmiş olmasına karşın bu kadroyu dört gözle bekleyenler bu duruma bir hayli tepkili.