** 8 Haziran’dan sonra Batman-Ankara uçak seferlerine ek sefer imkanı için ışık yakan Milletvekili Ataullah Hamidi, iş dünyası başta olmak üzere Batman esnafına Ramazan ayı öncesinde umut verdi.

**Uçak sefer sayısının artırılması konusunda dönemin THY Genel Müdürü Temel Kotil’i, Başbakan Binali Yıldırım’a kadar şikayet eden Milletvekili Hamidi, uçak sefer sayısının artırılması konusunda da üzerine düşeni yapıyor.

HAVALİMANIMIZ HAREKETLENSİN…
Batman’ın, Batı’ya olan penceresi konumundaki Batman limanından iş dünyasının daha hızlı ve bu yöreye yatırım yapabilmesi için öncellikle uçak sefer sayısının artırılması kaçınılmazdır.
İş dünyasının burada yatırım yapabilmesi için her türlü imkanı sağlamamız gerekiyor.
3 Yıl önceydi. Batman Organize Sanayi Bölgesinde kurduğu tekstil fabrikasını görmeye gelen Denizli’nin tekstil duayeni Osman Aydınlı, Batman’a gelişinde tam 3 uçakla aktarma yaptığını anlatmıştı bize.
Denizli, İzmir, Ankara ve Batman.
Batman hava limanında uçak seferlerinin yetersizliğini günlerdir yazıyoruz. Yarım milyonluk İl merkezi nüfusuna rağmen Batman’dan direkt Antalya ve İzmir uçak seferinin olmaması büyük bir eksiklik.
Batmanlı bir emekli Ankara’ya gittiğinde bir aylık emekli maaşının yarısını gidiş-dönüş biletine ödemek zorunda kalıyor.

EMEKLİLER YOLCULUK YAPAMIYOR
Milletvekili Ataullah Hamidi’nin, girişimleriyle 8 Haziran’dan sonra Batman-Ankara ek uçak seferlerinin artırılacak olmasından iş dünyası, esnaflar ve emekliler de sevinçli.
İzmir-Antalya direkt uçak seferleri için de Milletvekili Hamidi’nin girişimleri var.
Batman Hava limanından uçak sefer sayısının artırılması esnaflar kadar emeklileri de ilgilendiriyor.
TOKİ Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, üyelerinin zaman zaman ayda 1-2 kez başkentin yolunu tuttuğunda emekli maaşının yarısının gidiş-dönüş biletine ayırmak zorunda kaldığını hatırlatıyor;
“Milletvekili sayın Hamidi’nin, 8 Haziran’dan sonra Ankara’ya ek sefer uçak sözünü alması bizi umutlandırmıştır. Batmanlıların uçak talebinin karşılanması için biz de üzerimize düşeni yapacağız. Şehrimizin diğer sorunları da var ama ulaşımda ciddi bir eksiğimiz de uçak sefer sayısının yetersizliğidir. Batman’dan direkt Antalya ve İzmir seferlerinin yeniden başlaması için de her türlü çabayı göstermeye hazırız.”
Kısacası; Bu şehrin Oda ve diğer STK’ları kenetlenip uçak sefer sayısının artırılması için çok ama çok büyük uğraş vermeliler...

DURUŞU BELLİ VEKİL
Belediye Başkanlığı döneminde ve Milletvekilliği görevinde de zaman zaman Batman Milletvekili Ataullah Hamidi’yi bu şehirde en fazla eleştirdiğimiz eski politikacılar arasında yer alıyor.
Yerel yönetim döneminde de Vekilliği sırasında da yerel medyanın bazı haberlerin, yazıların o’na haksız bir şekilde yansıdıysa da hiç bir zaman kimseye sitem etmedi.
Kimseye küskünlüğü, dargınlığı da olmadı.
Hamidi, üç dönemdir Milletvekili.
Daha önceki iktidarlarda da şimdi de son 35 yıldaki iktidarlarda kabinede görev alan Başbakan ve Bakanlara, yakın bir isim oldu.
Hamidi, bir süre önce TBMM’de tüm partilerin Vekillerine verdiği yemek, yaygın ve görsel medyada yankı bulmuştu.
Hamidi, bu şehrin tanınan politikacılarından.
3. Kez Meclise gittiğinden bu yana kendi çabasıyla seçim bölgesinde unutulan bazı yatırımların takipçisi oldu.
Seçim bölgesinde her sorunla ilgilenmeye çalıştı.

 

ESKİLER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSAYDI…

Son günlerde hava yolculuğu ve yeni şehir hastanesi konusunda üzerine düşeni yapıyor Hamidi.

Bazı çevreler, şehrin geçmişten gelen önemli bazı sorunlarının çözümlenmemesinin nedenini de iktidarın tek vekiline bağlıyor.
Oysa eski Vekiller, üzerlerine düşeni yapmış olsalardı, sorunlar bu denli büyümezdi.
Evet, her politikacının eleştirecek bir çok yönü vardır.
Sadece iktidardaki Vekil değil, bu şehrin Oda ve STK temsilcileri de maalesef sorunların çözümü konusunda üzerlerine düşeni yerine getiremediler.
Bu şehrin bazı sorunlarının çözülmemesinde politikacıları en çok bizler eleştiriyoruz.
Şimdi biz diyoruz ki; bu şehrin ulaşım sorunu da yeni hastane meselesinin gecikmesinin nedeni bu şehirde yaşayan herkestir.
Geçmişin faturasını sadece bir çevreye çıkarmak haksızlıktır.