**2010’nun Ağustos ayında Ulaştırma Bakanı olarak Batman’a gelen Başbakan Binali Yıldırım, petrolkentinde moral buldu. Valilik ile Emniyet Müdürlüğü arasındaki caddede kalabalık kitleye seslenen Başbakan, Kürtçe başladığı konuşmasını Kürtçe ile bitirdi.

**Tam sayı kestirmek zordu ama gerçekten kalabalık bir kitle alandaydı. Başbakan Yıldırım için geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. Güzergah çevresi olan binalara asılan dev afişler dikkat çekiciydi.

EMNİYET BİNASINA KÜRTÇE AFİŞ
Perşembe sabah erken saatlerden itibaren şehir merkezinin kalbi konumundaki Turgut Özal Bulvarı’nın bir kısmında araç trafiği yasakladı, yurttaşlar meydana girişlerde iki kez aramadan geçirildi.
Girişlerde yurttaşlar, 5-10 dakikaya yakın arama sırası beklemesine rağmen yine de vatandaşlar, heyecanla alanın yolunu tuttu.
Çevre illerden gelen yok gibiydi.
O güzergahta en dikkat çeken şey; kadınların coşkusuydu.
Bir de Batman Emniyet Müdürlüğü binasına Başbakan Binali Yıldırım’ın fotoğrafının da yer aldığı ‘Serokvezir Binali Yıldırım. Hun bi xer hatin’ yazılı Kürtçe afişti.
Güzergah çevresi olan binalara asılan dev afişlerle Başbakan Yıldırım’a olan sevgi dile getirilmişti.
Ses düzeni daha iyi olabilirdi. Zaman zaman ses dağılıyordu.

BAŞBAKAN ZAMANINDA ALANDAYDI
Bu programın bir ilki ise Başbakan Yıldırım’ın neredeyse tam zamanında alanda olmasıydı.
Başbakan Yıldrırım’dan önce AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Milletvekili Ataullah Hamidi, İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu ve Kültür-Turizm Bakanı Nabi Avcı, konuştu.
Bu isimler içinde en çok alkaşı alanlardan biri de Milletvekili Hamidi’ydi.
İlk kez Batman’a gelen Kültür-Turizm Bakanı Avcı’nın adı anons edildiğinde alanda bir coşku yaşandı, alkış tufanı koptu.
Saadet Partisi’nden AK Parti’ye katılan Sason, Yücebağ ve Kayapınar Belediye Başkanlarının o kitleden heyecanla ‘Evet’ istemeleri dikkat çekiciydi.
Batman eski AK Parti Milletvekilleri, İl Başkanlarıyla birlikte MHP Batman İl Başkanı da platforma davet edilen isimler arasındaydı.

BATMAN OKUYAN ŞEHİR
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, alanda toplanan kitleye, petrol şehrinin kültür ve edebiyatta mesafe aldığını söylüyordu;
“Hasankeyf’in kültürel değerleri turizm envanterlerine girecek. Batmanlı gençlerin ve de kadınların kütüphaneden en çok yararlandığı bir şehir. Bu nedenle Batman’a yakışır bir kütüphane kazandırabilmenin gayreti içindeyiz. Ayrıca Cumhuriyet meydanını da güzel bir alan haline getireceğiz. Yeni kütüphane ve tarihi eserlere yönelik önemli projelerimiz var. Bunların hepsini hayata geçireceğiz.”
Başbakan Yıldırım’a eşlik eden Bakan Avcı, fuarlarda da Batman standını ziyaret edip, tanıtım materyallerine tam puan verdiği petrol şehrine bu kez önemli projeler hazırladıklarının mesajını veriyordu.

“KÜRTLÜĞÜNÜZLE İFTİHAR EDİN”
Önce eşiyle kalabalığı selamlayan Başbakan Yıldırım, platforma çıktığında adeta o alan sarsıldı.
Yıldırım, Batman’daki her konuşmasına ‘Ere, ere, ere. Sersela serçava’ (Evet, evet, evet. Başım gözüm üstüne) diye başlar ve de bitirir.
Bu kez de öyle oldu.
Başbakan Yıldırım, konuşmasının Batman’la ilgili bölümüne geldiğinde alandakilere seslendi;
“Buraya bir plaka verdiler. Ankara’da birbirleriyle uğraşmaktan bu güzel şehrin sorunlarını unuttular.”
Sonrasında meydanda toplanan kalabalıktan 16 Nisan için çok çalışma ve sandıkları patlatma sözü istedi.
Meydanda toplanan kalabalık kitle, hep bir ağızdan Başbakan Yıldırım’a ‘Evet’ sözü verdiler.
Ve Başbakan Yıldırım, Batman’dan bu kez huzur ve moral bularak ayrıldı.