Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, 10 Ocak’ta üyeleriyle bir aradaydı. Çalışan Gazeteciler günlerini, kendi aralarında kutladı. Batman’a mal olan sanatçılar da gazetecileri unutmadı.

Batman Mali Müşavirler Odası Başkanı Servet Kurt, Oda’da iz bırakan çalışan çalışmalarla adından söz ettiriyor. Geçen hafta açılışını yaptığı konferans salonu, artık tüm Oda ve STK’ların hizmetinde.

EN ESKİ CEMİYET
1987 Yılından günümüze kadar devam eden Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, sayısız etkinliklerle üyelerine mesleki eğitim verdiği gibi bu şehrin tanıtımında da üzerine düşeni yapmıştır.

Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’ne bugüne dek kimler konuk olmadı ki?
Başbakan Yardımcıları, Bakanlar, Valiler, üst düzey bürokratlar, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, duayen gazeteciler, Oda ve STK temsilcileri…

Yıllar önce Batman’da yerel medyanın çatısı altında buluştuğu Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin etkinliği ise sahada görev yapan gazetecilere yönelikti.

Yerel medyanın sorunlarını bir kez daha dile getirmenin gereği yok.

Çünkü gazetecilik, büyük özveri gerektiren, her koşulda, günün her saatinde, haftanın her günü, üstelik tatil-bayram yapman yerine getirmesi gereken zor bir meslek…

10 Ocak, çalıştığımız rutin bir gündü.

Televizyoncusu, radyocusu, yerel gazetelerin mutfağında çalışan üyelerimizle çalıştığımız o gün bize moral veren Batman’ın bağrından çıkan ve bu şehre mal olan sanatçılardan Bayram Kalkan ve Nesih Fidan, bizlere müzik resitali verdi. Meslektaşlarımız iki saatlik bir süre olsa da haber temposundan uzaktı…  Yine de ellerinden fotoğraf makineleri ve kameralarını elinden düşürmeyen arkadaşlarımız, sade etkinliğini sosyal medyada paylaştı.

Sene de bir defa da olsa bu zor meslekteki emekçi gazetecilerin morale ihtiyacı var.

Günümüzde yanımızda olan gazetemiz ile cemiyete kadar gelip, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan tüm yönetici ve yerel basın dostlarına teşekkürler…

*******

ODA’DA FARK YARATAN İSİM
Geçen yılın orta aylarıydı…
Batman-Siirt Serbest Mali Müşavirleri ve Muhasebeciler Odası Başkanı Servet Kurt ile henüz tamamlama aşamasında olan Oda’nın konferans salonunu gezmiştik.

Sadece Oda’nın değil, Batman’daki tüm STK ve diğer odaların da kullanabilecekleri modern bir konferans salonu düzenlenmişti. Geçen hafta bugün konferans salonunun açılışına Ankara, İzmir ve diğer bölgelerdeki Mali Müşavirler Odası temsilcileri de konuk olmuştu.

46. Doğu-Güneydoğu Anadolu SMMM Odaları Platform toplantısı da Batman’daydı.

Batman-Siirt Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası’nı dünden, bugüne taşıyacak salon tek kelimeyle mükemmeldi.

İki dönem başkanlık yapan Oda Başkanı Servet Kurt, artık bu konferans salonunun kapılarını Batman’daki tüm STK temsilcilerine açacaklarının altını çiziyordu. TMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan da kurumsal kimliğe bürünen binalardan birinin de Batman olduğunun altını çiziyordu.

Servet Kurt, belki önümüzdeki seçimde aday olmayacak. Fakat iki dönemdir başkanlığını yaptığı Oda’da kalıcı eserler bıraktı.

Geçen hafta Oda’ya diğer illerden konuk olan bu şehirden övgüyle söz etti.

Kısacası her Oda, her STK, bu şehrin algısını böyle etkinliklerle değiştirebilir. Bu şehre katkı sunanlar hep hizmetleriyle anılacaklar.