**Batman’ın çocukları eğitimde bugün başka illerin çocuklarından geri kalmamalı. Bir Tunceli TEOG’da, bir Aydın YGS sınavlarında ön sıralarında oluyorsa, Batman da bu başarıyı yakalayabilir.

**Batmanlı çocukların kafaları, Aydın’lı ya da Tuncelili yaşıtlarından daha mı az çalışıyor? Yeter ki istensin, başarı mutlaka gelir.

BAŞARILI BİR EĞİTİM YILI İÇİN…
Yeni eğitim-öğretim yılı Kurban bayramı sonrası başlayacak.
2017-2018 eğitim-öğretim yılına geçtiğimiz eğitim yılının TEOG-2’de alınan başarılı sonucun umuduyla gireceğiz.
2-3 Yıl öncesine kadar gerçekten eğitimde işler hiç de iyi gitmiyordu.
Eğitim sorunlarının çözümünde üzerine düşeni başarıyla yapan Vali Ahmet Deniz ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın gayretleri, özellikle TEOG-2’de yüz güldürdü.
Batman’da eğitimin fiziki mekan sorunu büyük ölçüde çözülmesine rağmen başarı sıralamasında yaşanan düşüklük eğitim yönetiminde önemli bir sorun olduğunu gösteriyor.
Gerçekten de eğitimde uzunca bir süredir bir çözülme gözleniyordu.
Birkaç yıl öncesine dek Milli Eğitim kadrosu, eğitimde arzulanan başarıya ulaşmak için gerekli heyecandan yoksundu.
Bir dönemler ‘liyakat’ aranmadan yapılan atamalar, eğitimdeki heyecanı tümüyle söndürmüştü.
Başarı hırsı olmayan o dönemlerin eğitimdeki yönetim kadrolarının hantallığı okullara yansırken, okul müdürleri aramayan, sormayan yöneticileri nedeniyle işten kopmuş durumdaydılar. Bir çoğu daha önceleri her şeylerini ortaya koyarak yaptıkları işlerini artık angarya olarak görmüşlerdi.

NEDEN BATMANLI ÇOCUKLAR BAŞARMASIN?
Geçmişte birçok okul, yıllık bakım görüyordu. Bu yaz döneminde İl genelinde 250-300 okul tadilata alındı.
Bir dönemler bazı okul yöneticileri yoktan var ederek okulların bakımını gerçekleştiren eğitimdeki o eski simalar ‘bana ne?’ deme konumuna gelmişti. Eğitimde başarının koşullarından biri Okul Aile İşbirliği’dir.
Bazı okul yöneticilerinin isteksizliği, velileri okuldan uzaklaştırdı.
Batman’ın çocukları bugün başka illerin çocuklarından geri kalmamalıdır.
Bir Tunceli TEOG’da, bir Aydın’lı YGS’de ön sıralarda yer alıyorsa Batman da bu başarıyı yakalayabilir. Batmanlı çocukların kafaları Aydın’lı yaşıtlarından daha mı az çalışıyor?
Yeter ki istensin, başarı mutlaka gelir…
Bu süreçte başarı hırsı, başarı arzusu olmayan, günü kurtarmaktan başka bir çaba ortaya koymayan Batman Milli Eğitim’in son dönemlerde özellikle TEOG ve eğitimin ilk aşamasındaki adımları içeren projelerin devamı gelmeli.

YÖNETİCİLER HASSAS AMA!..
Batman kamuoyunun Milli Eğitim’den başarı arzusu sık sık gündeme getirilmeli, yönetim kadroları üzerindeki ölü toprağının atılmasına çalışılmalıdır.
Vali Ahmet Deniz’in eğitim konusundaki hassasiyetini biliyoruz.
Vali Deniz’in zaman zaman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’la yeni eğitim yuvalarının inşaatlarını da dolaşarak öyle mesainin yolunu tuttuğunun da farkındayız. Ancak Vali Deniz’in Milli Eğitim’in üzerinde başarı için bir baskı oluşturması gerekir.
Bazı kurum ve kuruluşlar ne yazık ki sakin ve iyi niyetli yönetim anlayışına sahip Vali Deniz’e, doğru bilgilendirme yapmadıklarını da biliyoruz.
Sakın yanlış anlaşılmasın, Milli Eğitim yöneticileri üzerine almasın. Bazı kurumlarda nedense yöneticiler üst düzey yetkililere eksik bilgi veriyor.
Bu şehirde eğitimin daha iyi yerlere gelmesi için eğitim sendikaları temsilcilerine de görev düşüyor.
Bizlerde Milli Eğitim’in yeni eğitim sezonunda Milli Eğitim’i mercek altına almalıyız ve başarı için zorlamalıyız.
Umarız, bu yazı da Milli Eğitim yöneticileri için uyarıcı bir yazı olmuştur.
Ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Batman Milli Eğitim üzerindeki ataletin atıldığı bir dönem olur.