*15 Yılı aşan AK Parti iktidarı döneminde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 4 yıl süreyle Maliye Bakanlığı yaptığı memleketine 15 günde bir gelmesi, şehrin sorunlarının bir bir çözülmesinin dönemiydi.
*Batmanlı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in, iki dönem Bakanlık yaptığı Gaziantep’e tekrar gitmesi, o şehri ihya etti. Batman bir daha da Bakanlıktan yararlanamadı. Bir şehrin Bakanı olmayınca maalesef iktidarın da nimetlerinden yeterince yararlanamıyorsunuz.

ŞANLIURFA KOŞUP GİDİYOR

Bakın son dönemlerde komşu Diyarbakır yerine Şanlıurfa’nın her dönem bir bakanı oldu. Ve Şanlıurfa koşup giderken biz yerimizde saydık. Daha önce Faruk Çelik, Gıda, Hayvancılık ve Tarım Bakanı oldu, sonra bu göreve Ahmet Eşref Fakıbaba getirildi. Son kabinede mutlaka Şanlıurfa’nın bir vekili var. Gerek Faruk Çelik, gerekse de Fakıbaba sayesinde Şanlıurfa son dönem çok önemli hizmetler aldı. Örneğin 1050 yataklı şehir hastanesinin temeli atıldı. Yeni hastane önümüzdeki yıl açılacak. Bizim yeni hastanenin yatak kapasitesi Milletvekili Ataullah Hamidi’nin girişimiyle 500 yatak kapasiteye çıkarıldı. Bu önemli yatırımın temeli, dün yazdığımız gibi yeni yılın ilk aylarında atılacak.

BAKAN FAKIBABA’NIN MEMLEKETİNE YATIRIMLARI

Bakan Fakıbaba’nın girişimleriyle Şanılurfa’ya Toprak Reformu Bölge Müdürlüğü kuruluyor. Bölgenin sayılı Üniversiteleri arasında yer alan Harran Üniversitesi’ne de ‘Hayvan Hastanesi’ni  kazandıracağı belirtiliyor Bakan Fakıbaba’nın. Daha önce de GAP’ın ciddi yatırımlarından yararlanan Şanlıurfa’da Halfeti ve Birecikli fıstık üreticileri artık sulama projesinden de yararlanacak. Tarımsal desteklemelerde de şanslı olan Şanlıurfalı çiftçilere kırsal kalkınma projeleri de sonunu kadar kullandırılıyor. TYH Genel Müdürlüğü,Pegasus’tan Ankara’ya dört ek sefer başlatmış Bakan talimatıyla. Harran Ünivertesi’nde 2000 kapasiteli yurt yapımına başlanılmış. Bakan Fakıbaba, hem seçim bölgesi Şanlıurfa hem de Türkiye’ye çalışıyor.

YATIRIMLARDA GECİKİYORUZ

Batman’da ise yıllardır şehir içinden geçen 10 kilometrelik demiryolunu ne yerin altına alabildik ne de şehir dışına çıkarabildik. Bu yüzden Batman’da şehir trafiği kilitleniyor. Turgut Özal bulvarı ve Akyürek yolunda ne kadar düzenlemeye giderseniz gidin, araç sayısının fazlalığından trafiği rahatlatamıyorsunuz. Yıllar öncesinden bu şehir iki cadde üzerine kurulmuş.  DDY rayları, şehir dışına çıkarılmadığı sürece trafik de köklü çözüm bulunmaz. Başka şehirlerde bir telefonla eski statların yerleri ‘kent park’ına dönüştürülüyor. Eskişehir, Bursa, Malatya ve Sivas gibi şehirlerin eski stadyumları bedelsiz olarak Belediyelere yeşil alan diye bırakılıyor.

VEKİL UĞRAŞIYOR AMA…

Bizim şehir merkezinde sıkışıp kalan 16 Mayıs şehir stadının yerinin parka dönüştürülmesi için 5 semtte oturanların aylardır başlattıkları anlamlı bir kampanya var. Ancak başkent, Batmanlıların bu  talebine henüz verdiği bir yanıt yok.  Bölgemizdeki Şanlıurfa’nın Bakanı, ilin tüm sorunlarını takip edip çözüme kavuştururken, Batman’ın iktidardaki tek vekilinin çabası bazen yetmiyor. Elbet Milletvekili Ataullah Hamidi, bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yeni hastaneden uçak seferlerine, Tıp Fakültesi’nden yeni ulaşım yollarına dek takip ettiği önemli bu projeler var vekilin. Ancak mevcut iktidarda bakanı olan illerin avantajları, seçim bölgelerine devam ediyor ve bakanı olan iller, daha fazla hizmet alırken Batman gibi bakansız olan iller ise diğerlerini imrenerek izliyor.

Bilmem yanılıyor muyuz.