*Son aylarda tam 4 yıldır yapımı geciken yeni hastanenin hikayesini yazıyoruz, konuşuyoruz… 500 Yatak kapasiteli hastanenin gecikmesinin, bu şehrin sağlık sorunlarının ne kadar ağırlaştırdığını hep dile getiriyoruz…

*3 Yılda ancak bir yer tespitini yapabildiğimiz yeni hastane için yer hazır. İmar planı da tamam. Şimdi de bu önemli yatırımın temelinin atılmasını bekliyor Batmanlılar. Vali Hulusi Şahin, bu şehrin yeni hastaneye ne kadar ihtiyacının olduğunun farkında ki, bu yatırımın hızlandırılması için de girişimleri var.

YER BULUNMUŞTU AMA…
2015 Yılında yeni Hastane için dönemin Sağlık Bakanı “Yer bulun hemen Batman’a 200 yataklı yeni bir hastane yapalım” demişti...
Maalesef o dönemin politikacıları kendi aralarında anlaşıp bir yer bulamadıklarından, daha doğrusu birileri elde olan yer yerine, başka yerlere götürmek istedikleri için tam 2 yıl yeni hastane planlanması gecikti.
En sonunda, en başta olması gereken yerde tekrar görüş ortaya çıktı.
Ama bu yatırım çok gecikti.
Bu önemli yatırım doğru dürüst takip edilemediği için aradan 3 yıl geçmesine rağmen hayata geçirilmedi.
Bu yüzden tam 4 yıldır yeni hastanenin hikayesini yazıyor, konuşuyoruz.
Önce 200 yataklı planlanan ve daha sonra 500 yatak kapasiteye çıkarılan yeni hastane için Vali Hulusi Şahin’in ciddi girişimlerine tanık oluyoruz. Aslında bir dönemler inşaatı tüm hızıyla süren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde de durum aynıydı…

HASTANE YERİ UYGUN
2015 Yılından bu güne kadar dönemin Sağlık Bakanları, Batman’ın yeni hastanesi için söz verdiler.
Güney Raman çevre yolunda 100 dönümlük zemini sağlam bir alanda arazi tahsis edildi.
Fizibilite raporları hazırlandı, imar çalışmaları tamamlandı.
Her şey tamam.
Bu yatırım ihale aşamasında.
Yerel seçim sonrası bu yatırımı takip etmek gerekiyor.
Bu önemli yatırım bir daha yer arayışı yüzünden gecikmemeli.
Güney çevre yolu bu sağlık yatırımı için gayet uygun.
Yine birileri istiyor diye tüm işlere sil başlatan başlamalıyım. Yazık olur memlekete…

MEVCUT HASTANE YETMİYOR
358 Yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin artık bu yükü kaldıramadığına dikkat çekiyoruz.
Yeni hastanenin yapımına bu yıl başlanılabilmesi için hastanenin Vali Hulusi Şahin’in ne kadar çaba gösterdiğinin de farkındayız.
Evet artık bu yatırımın hiç oyalamadan hazır belirlenmiş yer varken orada yapılsın.
Mevcut hastane Batman’a yetmiyor.
Hastane kapasitesinin çok üstünde çalışıyor, yetersiz yatak yüzünden ameliyatlar yapılamıyor. Bazı hastalar, başka İl’lere gönderiliyor.
Yoğun bakım hastaları ve yakınları, Gaziantep, Elazığ ve Diyarbakır yollarında perişan oluyor.
Daha önce tespit edilen yerde bu yatırıma hemen başlasın…

SORUNLARI YAZARKEN…
Son dönemlerde bu önemli sağlık yatırımı ile Batman’ın yeni imar alanı yerini yazıp duruyoruz ama hiç de hak etmediğimiz yakıştırmalarla da karşılaşmıyor değiliz.

Geçenlerde karşılaştığımız bir sima, hemen sordu: “Niye bu yeni hastaneyi bu kadar yazıyorsunuz. Acaba sizin yakınlarınızın arsaları o bölgede var mı?”

Yine iki yıldır imara açılan Batman-Hasankeyf karayolunda tapu işlemlerinin tamamlanmasını içeren haberimize yönelik birkaç soruya muhatap olmuştuk: “O yol güzergahına tanıdıklarınızın gayri menkulleri prim yapsın diye mi yazıyorsunuz.”

İşte bu şehrin önündeki en büyük engel bu tür önyargılardır.

Alın size memleketin durumunu özetleyen birkaç soru.

Siz, ne kadar bu memleketin hak ettiği yatırımları ve olumlu gelişmeleri yazarsanız yazın, birileri hak etmediğiniz yakıştırmalarda bulunabiliyor.

Hastane yatırımını gündemde tutuyoruz diye yüzlerce insanın duasını ve takdirini de alıyoruz ama kendini bilmez art niyetlilerin kirli düşünceleri de ayıptan öte değil. Kendileri hayatları boyunca hep kişisel menfaatleri için yaşadığından herkesi kendileri gibi görebiliyor!

Kim ne derse desin, bu şehrin hak ettiği yere gelebilmesi için yazmaya devam edeceğiz.

Kalın sağlıcakla…