*2019’un Mart’ın da yapılacak yerel seçim için geri sayım başladı. Belediye Başkanlıklarına aday olmak isteyenler tam anlamıyla sahaya inmeye başladılar. Yerel yönetimin 2018’deki projeleri de start aldı…

*Sorunlara duyarlılığıyla bilinen Vali Ahmet Deniz’in, önceki gün düzenlediği basın toplantısında ‘şehir’ için verdiği mesajlar önemliydi. Bu şehrin nüfusu her yıl 10 bin artıyor, haliyle talepler de büyüyor…

YEREL’DE KONUŞULAN…
31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için geri sayım başladı.
Artık belediye başkanlıklarına aday olmak isteyenler az da olsa sahaya inmeye başladı.
Sahada dolanıp, adaylık çalışmasını yapanlar her ne kadar ortaya çıkıp henüz “ben adayım” demese de az bir şey siyaset okumasını bilenler, kimin ne niyette olduğunu anlayabiliyorlar.
Bu süreçte en çok Batman Belediye Başkanlığı için AK Parti’den adaylık niyeti olanlar gözleniyor, konuşuluyor ve de merak ediliyor.
Aynı şekilde Batman Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un da gelecek dönemle ilgili düşünceleri ve planları merak konusu.
Bu yüzden Başkanvekili Aksoy’un projelerinden, her hareketinden geleceğe dair yorumlar çıkarılmaya çalışılıyor.
Şehir, Başkanvekili Aksoy’un projelerine kilitlenmiş… Her ne kadar ‘Aday değilim’ diyorsa da yapılan anketlerde Başkanvekili Aksoy’a yönelim var...
Başkanvekili Aksoy, Mart 2019’la ilgili adaylığı daha çok suskunluğu tercih ediyor, sokaktaki vatandaşlar o’nu ve hizmetlerini konuşuyor.
Başkanvekili Aksoy, duruşu ve daha çok projelerle gündeme geliyor… Bu şehirde 4 yıldır görev yapan Aksoy, net konuşuyor:
“Biz önümüze bakıyoruz. Batman’a vizyon projeleri kazandırıyoruz. İş mevsimindeyiz. Vizyon projesinin devamını getireceğiz. Bu şehre vefa borcumuz var. Yeni nesile yaşanılacak bir şehir bırakmak için çok ama çok çalışmalıyız…”

İşte bu duygularla çalışan bir Başkanvekili var Batman’ın…

******

VALİ DENİZ’İN MESAJLARI…
Vali Ahmet Deniz, önceki gün petrol şehrinin geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
“Hedefimiz eğitimde daha iyi yere gelmektir. Hepimiz, Batman’ın gelişimi için çaba sarf ediyoruz,
Bu şehrin daha iyi yere gelme için de sağlıktan ulaşıma kadar bir çok sorununu çözüme kavuşturmanın gayreti içindeyiz. Batman’a her yıl 10 bin nüfus ekleniyor. Bu da bu şehrin ne kadar dinamik olduğunu gösteriyor. Bazı hizmetlerin alt yapısını şimdiden yapmamız lazım.
Aksi takdirde büyümenin anlamı kalmaz...”

Vali Deniz’in, bu ikazı dikkate alınması gereken bir uyarı.
Uzun bir süredir bu uyarıyı yapıyoruz.
Batman’ın komşu il Diyarbakır’ın sağlıkta yükünü hafifletebilmesi için buraya bir Tıp Fakültesinin kurulmasının şart olduğunu söylüyoruz.
Organize Sanayi Bölgesine marka firmaların çalışmasının şart olduğunu belirtiyoruz. Ancak bu yolda çok da mesafe kat ettiğimiz söylenemez. OSB’de 12 firmaya yer tahsis edildi. Sırada bir 100’ü aşkın firma var…
Bu şehirde iş imkanları yaratan firmalar desteklenmeli. Bu noktada Vali Deniz’in yatırımcılara gösterdiği kolaylığı da önemsiyoruz.
1992’den bu yana kurulan OSB’nin daha da genişlemesi gerekiyordu.
Batman’ın artık OSB ile sanayi şehri olacağının gerektiği net bir şekilde ifade edebilir.
Kısaca söylemek gerekirse, bürokrasi yatırımcının yanında olursa; Batman’a büyük iyilik etmiş olur…