*Belediye Başkanvekilliği görevini bir yılı aşkın süredir devam ettiren tecrübeli Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, yardımcıları ve ekibiyle uyumlu bir çalışma içinde.

*Aksoy’un kimseyle sorunu yok. Bugüne dek yerel yönetimde ciddi bir anlaşmazlık da yaşanmadı. Dışarıdan yerel yönetime bakınca; ‘uyumlu’ bir çalışma ortamı var.

UYUM KENTİN FAYDASINA

Bir yılı aşkın süredir yerel yönetimin başında tecrübeli Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Yardımcıları ve ekibiyle tam bir uyum içinde.

Batman Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Şahin ve Çevre-Şehircilik İl Müdürlüğü mimarlarından Sabri Aydın’la bugüne kadar hiçbir sorun yaşamayan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, her şeyden önce yerel yönetimde uyumlu bir çalışma ortamı yarattı.

Bu uyum kentin faydasına.

Dışarıdan yerel yönetime bakınca üniteler arasındaki ‘diyalog’ dikkat çekiyor.

Başkanvekili Aksoy, olması gereken yerde duruyor.

Yerel yönetimdeki yöneticiler de ellerinden gelince; çalışmaların aksamaması için çalışıyor.

AKSOY, BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

Başkanvekili Aksoy, hemen her söyleminde Batman’ın önemli projelerinin başında ‘Kentsel dönüşüm projesi’ kapsamında İluh deresi çevresinin kamulaştırılması ile DDY raylarının şehir dışına çıkarılmasının gerektiğine dikkat çekiyor.

Bu iki projenin petrol kentinin olmazsa olmazına vurgu yaptıktan sonra STK, eski çarşı esnafına; İluh deresi çevresindeki mülk sahiplerine çağrıda bulunuyor Başkanvekili Aksoy;

“Gelin bu önemli projelere hep birlikte sahip çıkalım. Bu projeler Batman’ın geleceğini aydınlatacak. Başbakan Yardımcımız sayın Mehmet Şimşek de bu projelerin destekçisi. Bu önemli projelere destek verelim. Bu fırsatı kaçırmayalım. Bu önemli projeler bu kentte yaşayan herkesin yararına. Bu gerçeği görelim.”

ATILIM DÖNEMİ

Batman’ın çok kısa sürede büyük atılımlar gerçekleştireceğine inandığını ifade ediyor Başkanvekili Aksoy;

“Petrol kentine ilgi her geçen gün artıyor. Batman kent merkezi hızla gelişiyor. Yapılaşmayı da kontrol altında tutmalıyız. Yeni yatırımları gördükçe kentimiz adına ümitleniyoruz. Bu şehrin hormonlu büyümemesi için de gerekli önlemleri alıyoruz.”

Kısacası; bir yılı aşkındır yerel yönetimin başında olan Aksoy, Belediye ve kenti bir adım daha ileriye taşımanın derdinde.

BELEDİYESPOR ORDUSU

Batman Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Murat Şahin, Belediye bünyesindeki Hentbol, 1955 Batmanspor, tenis ve diğer spor branşlarında 5000’e yakın sporcunun tanıtımını yapmanın hazırlığında.

Belediye Başkanvekili Aksoy, Hentbol takımını Süper lige, 2 yıl içinde de 1955 Batmanspor’u bir üst lige çıkaracağı sözü veriyor.

Başkanvekili Aksoy ve yardımcısı Şahin, bu konuda kararlı. Aksoy, ekibinden “Belediyespor ordusu” şeklinde söz edecek kadar kararlı.

Yönetim, takımlar ve şehir; tek vücut olursa başarıya giden yol açılır.

Şimdi yol açılmış gibi görünüyor.

Biz de Belediyespor yönetimine başarılar diliyoruz…