*400 Yataklı Batman’ın yeni hastanesinin temeli 2018’in ilk aylarında atılacak. Bu konunun takipçisi olan Milletvekili Ataullah Hamidi, “Hastanemiz gecikti ama temelini yeni yılın ilk aylarında atacağız. Bu konuda ciddi mesafe alındı” diyor.

*Batman’ın bir diğer hastanesi olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinin geri kalan bölümüne de yeni yılda başlanılacak. Bu şehrin yeni sağlık yatırımları önümüzdeki yıl gerçekleşecek gibi.

ARAZİSİ HAZIR TEMEL BEKLİYOR

İki yılı aşkın süredir 80 dönümlük arazisi hazır olan Batman’ın yeni hastanesi, artık temel atma aşamasında. Yeni kütüphane merkezi gibi geciken bu önemli sağlık yatırımı Batman’ı biraz olsun sağlıkta rahatlatacak. İki yıldır Batman’ın gündeminde 400 yatak kapasiteli hastane var.

Yeni Sağlık Bakanı ile bir süre önce görüşen Milletvekili Ataullah Hamidi, ihale aşamasını da hızlandırıyor.

Batmanlılar haklı olarak soruyor;

“Neden 400 yataklı hastanemiz bu kadar gecikti? Eğer iki yıl öncesinde bu sağlık yatırımının yapımına başlanılsaydı, belki de şimdi hastanenin kaba inşaatı tamamlanacaktı. Geçte olsa artık yeni hastanemizin temelinin atılmasını dört gözle bekliyoruz…”

Milletvekili Ataullah Hamidi, gerek yeni hastane gerekse de yapımı yarıda kalan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin tamamlanması için Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a, sorunu hatırlatıyor.

SAĞLIK YATIRIMLARI YENİ YILDA

Geçenlerde Sağlık Bakanı’na çıkarak Batman’ın 400 yatak kapasiteli yeni hastanesinin son durumunu anlatan Milletvekili Ataullah Hamidi, destek sözü de almıştı.

Yanı başımızdaki bazı illerde inşaatı süren ‘Yeni Şehir’ hastaneleri bitmeye doğru giderken, Batman’ın yeni hastanesine başlanılamaması; bu şehir için ciddi bir eksiklik olduğunu hep dillendiriyoruz.

Fakat geciken bu yatırımı Ankara’da takip eden tecrübeli bir politikacı da var.

Geçenlerde seçim bölgesine gelen Milletvekili Hamidi, sağlık yatırımlarının 2018 yılının ilk aylarında gerçekleşebileceğinin sinyalini veriyordu.

Yılın ilk aylarında da hastanenin temelinin atılacağının altını çizen Hamidi; “Sadece 400 yataklı hastaneyi değil, gerek Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları hastanesi gerekse de yeni Hasankeyf yerleşim birimindeki yeni hastanenin hizmete açılması konusunda Sağlık Bakanı’ndan aldığımız sözler var. Yeni yılın ilk aylarında Batman sağlıkta hak ettiği yatırımlara kavuşacak” diyordu.

Evet, Batmanlılar çokta alışık olmadığı bir durumla karşı karşıya kaldı.

Bu yeni sağlık yatırımlarında umarız ilk etapta Batman’ın 400 yatak kapasiteli yeni hastanenin temeli atılır da bu şehir yatırımlardan nasibini alır.

Geçenlerde Batman’a gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yeni Kütüphane konusunda Milletvekili Hamidi’nin gösterdiği çabayı da takdir etmişti.

BU TABLO HEP BÖYLE DEVAM ETSİN

Daha önce seçim bölgesi ‘Batman’ olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gerek Ankara’da gerekse de Batman’da hemşehrilerinin sorunlarını dinlemeye çalışıyor. Başkent’e giden bu şehrin Belediye Başkanları ve bürokratları, Şimşek’le rahatlıkla görüşebiliyor.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, memleketi Batman’a her platformda destek olmaya çalışıyor.

Geçen hafta içinde AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık ve Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Şimşek’i makamında ziyaret etmişti.

Şimşek, Batman’dan gelen konuklara gösterdikleri sıcak ilgi özlenen bir tabloyu oluşturmuştu.

Keşke genel sorunları sık sık iyi bir organizeyle Başbakan Yardımcısı Şimşek’e hep götürebilse bu şehir.

Maalesef zaman zaman kopukluk bu şehirde bazı yatırımların gecikmesine de neden oluyor. Tıpkı sağlıkta geçmişte yaşanan bazı sorunlar; bu kenti ne kadar geride bıraktığının manzarası.

Keşke Belediye Başkanları, bu şehrin bürokratları her zaman bir araya gelip 15 günde bir şehrimizin sorunlarını Başbakan Yardımcısı Şimşek’e anlatsalar.

Bu şehirde kendilerine oy verenler kadar vermeyenleri de mutlu eder.

GÖZLER YENİ STATTA

Güney Raman Çevre yolu üzerinde yapımı tamamlanan 15 bin kişilik stat, büyük ihtimalle ikinci yarı müsabakalarına açılacak. Şimdiden çimlendirilme çalışmalarının sürdüğü statta tribünlere koltuklar yerleştiriliyor.

Yeni stadyum; Batman’ın yerinin bir üst lig olduğunu gösteriyor. Yeter ki bu şehrin tek profesyonel ekibi zirveyi zorlasın... Çünkü Batman artık yıllardır bulunduğu ‘Bölgesel Lig’ konumundaki 3. ligden bir üst lige çıkmak istiyor.

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupasında gösterdiği başarıyı lige de yansıtmayı da bekleyen futbolseverler, Kırmızı-beyazlı ekibe mesaj gönderiyor;

“16 Mayıs Şehir stadının kapasitesi 7 bin ama 2.5 katı büyük olan yeni stadyumu da dolduracağız. Yeter ki takımımız bir üst lige çıksın. 2000’li yıllarda 20 bin kişinin çevredeki bina ve ihata duvarlarında izlediği 16 Mayıs Şehir stadındaki o şampiyonluk maçlarını özledik. Özellikle ikinci yarıda açılacak yeni stattaki o tarihi anı kaçırmak istemiyoruz.”

Kısacası, futbolseverlerin gözü yeni statta.