**Batman’da herkes yeni hasta yatırımının ne zaman gerçekleşeceğini konuşuyor. Yeni hastane yatırımı için Başkentten olumlu sinyaller de geliyor. 6 Yıldır bu sağlık yatırımının gerçekleşmesi bu şehre nefes aldıracaktır.

**Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminde artık yaşam başladı. 900’e yakın konut ilçe sakinlerine yetmiyor. Şimdide bekarların da aralarında bulunduğu bazı ilçe sakinleri için yeni konutlar gündemde.

RESMİ GAZETE’DE ÇIKMASI AN MESELESİ
Batman’ın 500 yataklı yeni hastanesinin proje ihalesi her an Resmi Gazete’de yayımlanabilir.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili ile yeni hastaneyi konuştuk.
Bu yönetici, yeni sağlık yatırımının gerçekleşmesi konusunda ciddi mesafe aldıklarını söylüyordu ve ekliyordu: “Batmanlılar haklı olarak bu yatırımın artık hayata geçirilmesini istiyor. Yer sorunu nedeniyle herkes bu yatırımın geciktiğinin farkındadır ama artık yeni kesinleşen yeni yatırımın yapılması konusunda Vali Hulusi Şahin ve Milletvekili Ziver Özdemir ile Ak Parti İl Başkanının da Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmede önemli mesafe alındı. Bu önemli yatırımın proje ihalesi her an Resmi Gazete’de yayımlanabilir ve 2020’nin ilk aylarında yatırıma başlanacağına dair de önemli gelişmeler yaşanıyor diyebilirim…”

İKİ HASTANE BİRLEŞEBİLİR
375 Yataklı Batman Bölge Devlet Hastanesi bitişiğinde tüm hızıyla süren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin de son rötuşları yapılıyor.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yatak kapasitesi de 350…

Bu hastane de mevcut hastane ile birleştirilecek tünel çalışması da son aşamada. İki hastanenin birleşmesiyle yatak kapasitesi 725’e çıkacak. Buradaki amaç iki hastanenin Araştırma-İhtisas’a dönüştürülmesi…

Bu projeyi de aylar öncesinde Ak Parti İl Başkanı avukat Akif Gür açıklamıştı. Sağlık Bakanlığında konuyu Milletvekili Ziver Özdemir ile birlikte görüştüklerini anlatan Gür, bakın neler diyor; “Sadece Bölge Devlet Hastanesinde yılda 2 Milyonun üzerinde hasta kabul ediliyor. Batman dışında Siirt, Şırnak ve çevre ilçelerden binlerce hasta geliyor. Hasta rakamları ile Batman verilerini Sağlık Bakanına ilettiğimizde ‘Araştırma İhtisas’ projesine çok sıcak bakmıştı. Bu proje gerçekleşmesi halinde Batman’ı rahatlatır…”

Sorunlara duyarlılığıyla bildiğimiz Vali Hulusi Şahin de sağlık yatırımları ve diğer projelerin gerçekleşmesi için kafa yoruyor.

2020 Yılı bir yerde Batman’ın sağlık sorunlarını çözebileceği bir yıl olabilir.

******************

HASANKEYF’TE YENİ KONUT GİRİŞİMİ
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te hak sahipleri için 900 konut yapılmıştı.

Ancak bazı ilçe sakinleri ise belirlenen kriterler nedeniyle konut ve işyeri hakkından faydalanamamıştı.

Geçtiğimiz günlerde işyeri alamayan bir ilçe sakini de işyerini ateşe vermişti.

Yaşanan son gelişmeler üzerine Milletvekili Ziver Özdemir öncülüğünde mağduriyetlerin giderilmesi için Bakanlığa talepte bulunuldu.

Yeni yerleşim birimine 518 konut için daha girişimler var.
Bu konutların da 35 yaş üzeri olup aile vasfını taşımayanlar ile tek başına yaşayan ve hak sahibi olamayanlar, Bakanlar Kurulu kararına göre şartları tutmadıklarından ötürü ikamet ettikleri halde hak sahibi olmayan 79 çift, iskan ilanından sonra evlenip hak sahibi olmayan 101 kişi ile ilçede konutu mevcut olup ikamet şartından ötürü hak sahibi olamayan 236 kişinin de konutlardan faydalanması için girişimler başlatıldı.

Yeni yerleşim biriminin daha da gelişmesi ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bu projenin taslağı şimdilik masada.

Umarız Hasankeyf’te kimse hak kaybı yaşamaz ve ilçe sakinleri rahat nefes alır.