*2 Yıldır yer tespiti yapıldığı 400 yatak kapasiteli Batman’ın yeni hastanesi henüz ihaleye verilmedi. Projesi biten ihale aşamasındaki yeni sağlık yatırımının gecikmesi düşündürtüyor. Başka illerde yatırımlar için hızlı kararlar alınıp çok hızlı hayata geçiriliyor. Biz de ise yazık ki o tempo yok.

*Ankara, İstanbul ve İzmir seferlerinin sürdüğü Batman hava limanındaki yolcu sayısındaki artış dikkat çekici. Büyük kentlerden Antalya’ya da hafta 3 gün direkt seferlerin başlatılmasını bekliyor Batmanlılar…

YENİ HASTANEYE SEVİNMİŞTİK…
İki yıl önce 400 yatak kapasiteli hastane için yer tespitinin Güney Raman çevre yolunda yapıldığı müjdelendiğinde Batmanlılar sevinmişti.

Güney Raman çevre yolunda 80 dönüm arazinin imar çalışmaları tamamlanmasına rağmen bu önemli yatırımın ihalesinin gecikmesi haklı olarak bu kentte oturanları kaygılandırıyor.

Her zaman örnek gösteriyoruz; hastaneler şehri Elazığ gibi nüfusu Batman’dan küçük bir İl’e 1050 yatak kapasiteli ‘Şehir hastanesi’ tamamlanmak üzere.

Batman’dan her gün yüzlerce hasta Diyarbakır ya da Gaziantep’e şifa bulmaya gidiyor.

Başka illerde yatırımlar için çok hızlı kararlar alınıp çok hızlı hayata geçiriliyor. Bizde ise bir yatırımın zamanında gerçekleştiğine maalesef tanık olamadık.

Arsası hazır, projesi de tamamlanan yeni hastanenin yapımı gecikti. Batmanlılar, bu yatırımın bu kadar gecikmesine anlam veremiyor.

Bir yatırımın bu kadar gecikmesi, aslında bu şehrin durumunu özetliyor.

Fazla söze gerek var mı?

ANTALYA’YA DİREKT UÇAK
İstanbul, Ankara ve İzmir’e uçak seferlerinin artmasında Milletvekili Ataullah Hamidi ile Vali Ahmet Deniz’in büyük çabaları olmuştu.

Pegasus ve Anadolu Jet Hava Yolları Şirketleri, geçte olsa; uçak seferlerini arttırmıştı.

Uzun bir aradan sonra Batman’dan haftada 3 gün direkt İzmir seferlerinin başlatılması da havacılık ulaşımında şehre ciddi bir katkı sağlamıştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün, Batman hava limanının Ekim ayındaki verileri dikkat çekici.

Batman limanından Ekim ayında 49 bin yolcu seyahat etmiş.

Batman’dan iç hat yolcu trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32 artışla 49.414 olmuş.

2017’nin Ekim ayında Batman hava limanına iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiği yüzde 29 artışla 340 olmuş.

Batman’dan İzmir’e direkt seferlerinin başlamasıyla bu limandan ayda yolcu sayısı 60 bini bulur. Geçen hafta Anadolu Jet hava yolları temsilcileri, uçak sefer sayısının artırılması konusunda nabız tuttuğu Batman’da; artık Antalya’ya da haftada 3 seferlerin başlanılması bekleniliyor.

ENERJİSİNİ BATMAN İÇİN HARCAYAN VEKİL
İki dönem Belediye Başkanlığı, Üç dönem Milletvekilliği yapan Ataullah Hamidi, son dönemlerde seçim bölgesi için yeni projelerin peşinde.

Son dönemlerde seçim bölgesine ziyaretlerini sıklaştıran Milletvekili Hamidi’nin, sağlık ve ulaşım projeleri üzerinde de durması dikkat çekici.

Geçen hafta hakkın rahmetine kavuşan şeyh Abdullah Hamidi’nin başsağlığı ziyaretinde de görüştüğümüz Milletvekili Hamidi, Batman için güzel projelerin yolda olduğunu söylüyordu.

Memleketin gündemini özetliyordu vekil Hamidi.

Seçim bölgesine olan sorumluluğunun farkında olan tecrübeli siyasetçi Hamidi, geçenlerde Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a ilettiği 5 önemli projenin; 2018’de hayat bulacağının da altını çiziyordu.

Sanırız, Milletvekili Hamidi, yeni yılda seçim bölgesinde daha çok genel sorunların çözümüne zaman ayıracak gibi.

Vekil Hamidi’nin adını, yeni projelerle daha çok duyacağız…