Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunlardan biri de otopark. Araç sürücüleri araçlarını park etmek için resmen eziyet çekiyor...

Ambulansların hastanenin acil servislere ulaşması için yaya ile iç içe olduğu bir güzergah var mıdır, bilmiyoruz…

OTOPARK CİDDİ SORUN

Batman Bölge Devlet Hastanesi adeta büyük şehirlerdeki Eğitim ve Araştırma hastanesi gibi… Batman’ın Tıp Fakültesi ve Eğitim-Araştırma Hastanesi yok ama 350 yatak kapasiteli hastane yılda tam 2.5 milyon hastaya şifa dağıtıyor.

500 Yatak kapasiteli hastanenin yapımı gecikince haliyle yük bu hastanenin sırtına biniyor.

Hastane içinde yaşadığımız başka sorunlar da var ama en büyük sıkıntılardan biri otopark sorunu olduğu görülüyor.

Araç sürücüleri araçlarını park etmek için tam anlamıyla eziyet çekiyor.

Şimdi de Çocuk ve Kadın Hastalıkları Hastanesi yapımı sürüyor... Asıl curcunayı siz o zaman seyredin. Bu hastanenin inşaatı bittiğinde mevcut otopark alanları hiç yeterli olmayacak.

Bu 2 hastanenin otopark sorunu nasıl çözülecek?

AMBULANS YOLU

Bir başka sorun ise yani çözülmesi gereken husus da şudur: Ambulans yolu.

Ambulansların hastanenin acil servisine ulaşması için yaya yolu ile iç içe olduğu başka yer yoktur sanırım.

Gerçeği ambulanslarda gün boyu klaksonlar susmaz. İçinde hasta olsa da olmasa da…

Hele hele Bölge Devlet Hastanesi içine girildiğinde yaya yolu ile bir olan ambulanslar hem zorlukla ilerliyor hem de hastalar için tehlike oluşturuyor.

Yetkilileri bu iki önemli konuya kafa yormaya davet ediyoruz.

YENİ HASTANE KAÇINILMAZ

Bölge Devlet Hastanesi’ndeki bu iki önemli sorunu görünce aklımdan 500 yatak kapasiteli hastane konusu hiç çıkmıyor.

Dün yaygın basında Elazığ şehir hastanesinin açılışıyla ilgili bir haber dikkati çekti.

“6’ıncı Şehir hastanesi Elazığ’da açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği şehir hastanelerinin altıncısı Elazığ’da hizmete girdi. 5 Yıldızlı otel konforunda ve bin 38 yatak kapasiteli hastanede her branştan poliklinik hizmeti verilecek…”

Çok uzak değil… Bize 3-4 saat mesafedeki Şanlıurfa ve Elazığ’da 1000 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri hizmete açılıyor.

Batman Bölge Devlet Hastanesi’ndeki yoğun hasta potansiyelini gördüğümde hastaneler şehri Elazığ’daki yeni şehir hastanesi gözümde canlanıyor ve petrol şehrinin o kentlerden ne eksiği var diye düşünmeden duramıyorum!

Bu yüzden de her zaman Batman’ın yeni hastaneye, Tıp Fakültesi’ne ve Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne ihtiyaç duyduğunu anlatmaya çalışıyoruz.

Bu şehrin sorunlarının çözülmesine katkıda bulunmak adına herkesin üzerine düşeni yapmasını istiyoruz.

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin acil servisi artık hasta yükünü kaldıramıyor. Bir o kadar da Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde de manzara aynı.

Özellikle 350 kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde yoğunluk dikkat çekici.

Hastalar ve hasta yakınlarının olduğu koridorlarda adım atmak mümkün değil. O yoğunluk içinde bazen kendinizi kaybedebiliyorsunuz.

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde hastalar acile geliyor, acilden servise gitmesi gerekiyor ama yatak kapasitesi yetersiz. Yatak yok. Yoğun bakıma gitmesi gerekiyor ama yer yok.

Her şeyden önce şunu belirtelim: Oradaki doktor ve personel her bir hastaya bir an önce bakabilmek için canla başla çalışıyor ama onlar da bir noktadan sonra çaresiz kalıyor.

3 Yıl önce söz verilen 500 yataklı hastanenin bir an önce bu şehre kazandırılması şart.