**3 Günlük bayram tatili geride kaldı. Batman, diğer şehirlere göre sakin bir bayram geçirdi. Bayram süresince hastanelerde yoğunluk dikkat çekiciydi. Her zaman söylüyoruz; Bölge Devlet Hastanesinde iyi bir kadro oluşmuş...

**Birçok branşta Batman Bölge Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi çalışıyor. Yılda 1.5 milyon hastanın üzerinde muayene ve tedavinin olduğu bu hastane artık Batman’a yetmiyor...

SAĞLIK ARAMAK İÇİN GELİYORLAR
Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş ve Mardin’den hastalar sağlık aramak için Batman’ın yolunu tutuyor.
Ancak 375 yatak kapasiteli ‘hastane’ Batman’a yetmiyor.
Ameliyathaneler ve yoğun bakım yatakları yetersiz.
Bu şehre söz verilen 400 yataklı hastaneye çok acil el atılması gerekiyor.
Hastane yatak kapasitesi açısından çok geride kalan bu şehre verilen ‘şehir hastanesi’ vaadinin tutulmasını bekliyoruz.
Sorunlara duyarlılığıyla bilinen Milletvekili Ataullah Hamidi, 80 dönümlük hazır arsaya yeni hastanenin temelinin atılması için de Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın kapısını son günlerde ciddi bir şekilde aşındırıyor.
Emin olun, Batman’da ‘doğru’ tercih olarak kararlaştırılan Güney Raman çevre yolu güzergahında temeli atılacak olan 400-500 yataklı hastane bu şehre çok şey kazandırır.
Yeni şehir hastanesi, Vali Ahmet Deniz ve Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’un üzerinde titizlikle durdukları ‘Tıp Fakültesi’ projesi hayata geçirilirse, Batman bölgenin sağlık sorunlarının çözüldüğü ‘şehir’ olur.
Batman yeni sağlık yatırımlarını fazlasıyla hak ediyor.
Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin inşaatı en iyi ihtimalle bir yılda bitmez ve Batmanlılar eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden daha çok çekecek gibi. Bu üzücü bir durum. Bir an önce iki hastanenin inşaatı hızlandırılmalı.

PERFORMANSI İYİ BİR VALİ
Valiler kararnamesi bayram arifesinde çıkmıştı.
Geçen yılın Ramazan ayında Batman’a Ardahan’dan atanan Vali Ahmet Deniz, yerini koruyan ender Valilerden.
Fetö’ya yönelik operasyonlar ile 15 Temmuz’daki darbecilere karşı Vali Deniz, mükemmel bir şekilde mücadele vermişti.
Vali Deniz, bildiğimiz, alışık olduğumuz Valilerden çok farklıydı.
Küçük İl Ardahan’dan Batman’a geldiğinde herkes ‘Büyükşehir’ olma yolundaki Batman’ın yükünü kaldırmakta zorlanacağını düşünüyordu ama o herkesi yanılttı ve halkın içinde halkla barışık bir Vali oldu.
Hala gördüğümüz çalışkanlığı, devlete olan bağlılığı, sorunlara pratik çözümler bulan yönetim anlayışı ve en önemlisi Fetö ile mücadelede kararlı tutumuyla öne çıkan çalışkan bir idareci profilini çiziyor Vali Deniz.

KÜÇÜLEN TÜRKİYE PETROLLERİ…
Türkiye Petrolleri Batman’ın olmazsa olmazıydı bir dönemler.
90’lı yılların başına kadar 6000 bin işçinin çalıştığı Türkiye Petrollerinin ünitelerinin her biri bir fabrika gibiydi.
Ağır Nakliyat, Bakım Onarım, Yol ekibi, Kristal Park ve Sosyal İşler, aylar öncesinden kapılarına kilit vurulan önemli birimlerdi.
Şimdi de Kuyu Tamamlama, Sondaj, Workover ve Jeofizik üniteleri gibi birçok saha hizmeti TPİC’e devredilmenin hazırlığında.
Bu önemli üniteler de Resmi Gazete’de yayımlanırsa Türkiye Petrolleri tabiri caizse üretim dışında tek bir ünitesi kalmayacak.
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nde çalışan kadrolu 1300 işçiden 50 yaşın üzerindeki 450-500’nünün iş akidi feshedilecek… Bu devir bir yerde Türkiye Petrolleri’nde ‘taşeronlaşma’nın yani küçülmenin büyük bir adımı olacak.
Batman, Adıyaman, Trakya Bölge Müdürlüklerinin yanı sıra Ankara Genel Müdürlük’te çok sayıda petrol emekçisini etkileyecek. Daha çok Batman’ı var eden ve Türkiye’de ‘petrolün başkent’i olarak bilinen bu şehrin ekonomik ve sosyal yapısını da ciddi anlamda etkileyecek.
Petrol-İş Sendikası yöneticilerinin ne yapacakları meçhul ama bilinen tek şey var; o da Türkiye Petrollerinin her geçen gün mum gibi erimesidir.
Batman’ı var eden 62 yıllık koca bir çınarın bu hale düşmesi tek kelimeyle düşündürücü…