Bazı şeylerin değişmesini beklemek her halde hata olur... Mesela elektrik kesintileri, günlük yaşantımızda olmazsa olmaz dediğimiz elektrik kesintileri…!


Gün geçmiyor ki elektrik kesintisi yaşanmasın. Adet haline gelen elektrik kesintileri, vatandaşı  bezdirmenin yanı sıra zıvanadan çıkarıyor.


Hafta içi, hafta sonu, fark etmiyor her gün farklı bir nedenle kesintiler yaşanıyor.


Elektrik arızaya “elektrik” kesintisinin yaşandığı gün ulaşmak mümkün değil, çünkü telefonları sürekli meşgul.


Yaz mevsimi aşırı klima kullanımı denir,


Kış mevsimi ısınmak için yine klima ve ısıtıcı denir,


Türkiye’nin dört bir yanı elektrik kullanır, kesinti yaşanmaz ama her nedense bizim Batman’da kuş tele konsa elektrik kesilir.


Yaz mevsimindeki kesintileri sorduğumuzda yüklenme var denir ve alt yapı eksik açıklaması yapılır, üstüne üstlük bir de bakım yapılır diye haber yollanır memleketin yerel basınına…!


Yazın bakım yapılmışsa neden halen kesinti yaşanır ki?


Her gün olmasa bile iki günde bir veya iki, haftada 3 günde bir kesinti yaşanıyor. Küçüklüğümüzden bu yana elektrik kesintileri Batman’ın değişmez kaderi oldu.


Bu memleketi idare edenler “Bu kesintiler vatandaşları bezdiriyor artık” diye elini masaya vurmadığı sürece, kesinti kamburu kambersiz düğün misali hep yaşanacak.


Esnaf, Yurttaş, İşletmeciler bir ay elektrik kesilmediğinde neredeyse adaklar adayacak...


Memlekette her türlü yatırım yapılır ama kimse bu elektrik kesintilerine çare bulmak için çözüm geliştirmez. Vatandaş artık bezmiş, ne de olsa kimsenin umurunda bile değil. Eğer umurunda olsa Batman’ın elektrik tüketimindeki yüzde 75'lik kaçak oranı ortaya çıkmazdı. Belli ki birileri işini iyi yapamıyor. Belli ki ya bir boşluk oluşturulmuş ya da boşluk oluşmuş.


Bugün kaçak çekmeyen evlerin “elektrik” faturalarına baktığınızda en az 100 TL geldiğini görürsünüz. Birileri kaçak çekerken, 100 liralık fatura yetmezmiş gibi onların da faturasını maalesef bizler ödüyoruz. Ne yazık ki bir yetkili çıkıp kaçak elektrik çekenlere bir yaptırımda bulunmaz. Hatta bazılarının savunmasını yapar, imkanları yok diye.  Peki kardeşim Türkiye’nin her yerinde imkanı olmayan aileler de mi kaçak kullanıyor!


Yetkililer sadece cafe türü mekanlara sigara baskını üzerinde duracağına, kaçak elektrik konusunda bir baskı oluşturup yaptırımlarıyla bu memleketteki kaçak oranını düşürmeye çalışırsa nasıl olur!


Buradan yetkililere sesleniyorum, eğer Batman'daki kaçak elektrik oranı yüzde 75’in altına inmezse ve bu kaçakların bedeli diğer insanlar üzerinden alınmaya devam edilecekse burada ciddi bir sorun var demektir. Her kim olursa olsun bu soruna bir çözüm getirmezse de başarısız adedilir.


Yöneticiler bu ülkenin çok zengin olduğunu düşünerek mi böyle rahatlar anlam vermiş değilim! Zannederim ki dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kaçak oranı yoktur.


Hem bu elektrik kesintilerine hem de kaçak elektrik çekenlere devletin bir an önce gerekli önlemleri almasının zamanı gelmiştir.


"Tüh yine elektrikler gitti, Allah'tan yazı yarım kalmadı"