İlimiz genç nüfusu ve girişimcilik ruhu sayesinde kabına sığamayan en küçük olanakları bile büyük fırsatlara çevirmesini bilen bir potansiyele sahiptir. İş alanındaki başarı seviyesi de yüksektir. Ancak bu niteliklerine rağmen yatırım konusunda hak ettiği yere gelememiş işsizlik konusunda Türkiye’nin en fazla işsiz barındıran yerleşim yerleri arasındaki yerini almıştır.

Kent merkezi anlamda, yeni bir yerleşim yeridir. 1955 tarihinden ele alırsak yeni kurulan yerleşim yerlerinden biri olduğunu da anlıyoruz zaten. Ancak bu kadar kısa bir tarihe sahip olmasına rağmen şu anda il merkezinde 411 bin il genelinde ise 585 bin nüfusa sahiptir.

Bu çok hızlı büyüyen bir şehir demektir. Şehirleşme alanında da son yıllarda kayda değer çalışmalar sayesinde ilerlemeler kaydetmiştir. Kara, demir ve Hava ulaşım olanaklara sahip bölgenin gelişmeye müsait ileri arasında bulunmaktadır.

İlimizin hak ettiği yere gelmesi için eksik olan iki unsurdan biri yatırım ikincisi ise tanıtım konusundaki eksiklikleridir. Bin bir güzelliğine rağmen kentin ulusal ve uluslar arası arenada yeterince tanıtımı yapılmamıştır

Peki, yatırım kenti olma olasılığımız var mı?

Bu soruya tereddütsüz bir “evet” cevabı vermek mümkündür.

Bu evet, ayağı havada kalan bir evet değildir. Batman Organize Sanayi Bölgemiz, 1640 dönüm alan üzerine kurulmuştur. I, II, III ve IV. etap olmak üzere dört bölüme ayrılmıştır.Batman Organize Sanayi Bölgesi müdürlüğünün verilerine göre şuan 58 firma faaliyette bulunuyor. 220 yatırımcının arsa talebini karşılayabilmek için 2.000 dönümlük alanın yer seçimi yapılarak kamulaştırması tamamlanmıştır. Buna şehir merkezinde mahallelerde bulunan tekstil firmaları dahil değildir. Son yıllarda tekstil başta olmak üzere şehrimiz yavaş yavaş sanayileşmeye doğru yol almaktadır. Bu konuda ilin hem mülki amirleri hemde yerel yöneticileri umutlu bir tablo sergilemektedirler.

Batman Havalimanı’nın şehrin gelişmesini engelleyecek yerde olmasından dolayı hava mânia engeline takılan inşaat sektörü, artan nüfusun talebini karşılamakta sıkıntı yaşıyor. Batman'da tam üç yıldır yatırımcıların önünü tıkayan hava mânia sorunu ortadan kalkmıştır. Önümüzdeki aylarda inşaat sektöründeki  canlanmalarla beraber istihdamda çok fazla katkısı olacaktır.

Komşularımız olan Diyarbakır ve Mardin illerinden geri kalmamak için çok ciddi çalışmalar yürütmemiz gerekmektedir. Bunun için de ilimize yatırımları çekmemiz gerekiyor. Sermayenin fırsat kolladığını ve riski sevmediğini hepimiz bilmekteyiz. Bu kuşkuların ortadan kaldırılması ve kentimizin mevcut haliyle ülke sermayesine iyi tanıtılması durumunda gerekli yatırımları toplamamamız için hiçbir neden yok.

Bu durumda ilimize yatırım yapması gerekenlerin öncelikle ilimiz dışında yatırım yapan hemşerilerimizin olması gerektiği aşikârdır. Hemşerilerimizin öncülüğünde ve onların ortak olacakları yatırım seferberliği ile yatırım şehri olmamamız için hiçbir neden yoktur. Zaten şimdiden huzurlu ve sakin bir ortamın beklentisi ile başta beş yıldızlı otel olmak üzere birçok alanda yatırım yapmak için uğraşan girişimci hemşerilerimizin varlığı da bilinmektedir.

Basın dünyasının temsilcileri olarak bizlerinde bu çorbada bir katkısının bulunması gerekmektedir. Bu katkı kentimizi iyi yönleri ile tanıtma gayreti ile perçinleştirilirse eminiz ki tanıtım faaliyetlerini de iyi bir seviyeye çekmemiz mümkün olacaktır.

Batmanlılık bilinci ile kentimizi hak ettiği yere taşımak için herkesin el ele vermesi dileğimizi tekrarlıyor ve kentimizin yatırım kenti olması için çabadan başka bir şeye ihtiyacımızın olmadığını tekrar hatırlatıyoruz.