** Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, IŞİD çetelerinden kaçarak Batman’a sığınan Êzidiler için 2 bin kişilik çadır kentin kısa sürede kurulacağını açıkladı.

** Qorix (Uğurca) köyünde yapımı devam eden çadır kent 2 bin kişi kapasiteli olacak. Çadır kent için köyde alt ve üstyapı çalışmaları hızlandırıldı.

ÇALIŞMALAR TAM HIZ

Batman Belediyesi, Şengal’de IŞİD’ten kaçarak Batman’a sığınan Ezidiler için ‘çadır kent’ kuruyor. Ezidi köyü Qorix (Uğurca) köyünde yapımı devam eden çadır kent, 2 bin kişi kapasiteli olacak. Batman’a şu anda 2 bin 400 civarında Ezidi yurttaşın geldiğini belirten Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel, başta iş adamları olmak üzere imkanı olan herkesi kurulacak çadır kent için çadır yardımda bulunmaya çağırdı. Belediye meclis üyeleri ile birlikte BASKİ, Fen İşleri, Elektrik Atölyesi ve İmar gibi hizmet birimlerinin, su şebekesi, kanalizasyon, elektrik ve çevre düzenlemesi çalışmalarını son aşamaya getirdiği çadır kent kurma çalışmalarına Êzidi köylüler ve gönüllüler de katılıyor.

DESTEK BEKLİYORUZ”

Son süreçlerde Ortadoğu’da büyük bir savaş, çatışma ve katliam politikalarının yürütüldüğünü dile getiren Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel: “Hala devam eden bir göç var ve bugün bölgemizdeki iller gibi Batman’da göçe maruz kaldı. Bu göç sonucunda savaştan, katliamdan kaçan Êzidi kardeşlerimiz var. Göçle birlikte kentte Batman halkının öncülük ettiği bir çalışma başladı. Bir yardım çadırı kuruldu. Biz sivil toplum örgütlerin de içinde olduğu bir koordinasyon oluşturduk. Koordinasyon çalışmaları devam ediyor. Batman’da şua anda 2 bin 400 Êzidi yurttaşımız bulunuyor. Fakat önümüzdeki süreçte bu sayı artacak. Belediyenin tek başına bunun maddi ve manevi yükünü kaldırması güç olacak. Batman’da yaşayan her kurum, kuruluş ve şahsiyet bu koordinasyona destek vermesini bekliyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim