**Düğün mevsimi ile birlikte yün satıcıları, haftada ortalama 6-7 ton arasında yün satıyor. Yün kilosunu 9 TL’den alıcı bulduğunu belirten esnaflar: “Bahar mevsiminde başlayan düğünler Kasım’a kadar devam eder. Bu da bizim için ideal bir süre. Bu yıl yüne fazla zam olmayınca büyük bir taleple karşılaştık” diyorlar.

YÜN YETİŞTİREMİYORLAR

Yılda ortalama 4000’e yakın çiftin nikah kıydığı Batman’da, yün satıcılarının yüzü gülüyor. Bankalar caddesi Elma sokağındaki yün satıcıları haftada 6 ila 7 ton arasında yün ve sünger satışı yapıyor. Halk yün pazarı sahibi Abdulhakim Karataş, geçen yıl kilosunu 9 TL’den sattığı yünün bu yıl artış görmediğini kaydetti. Konya’dan getirdikleri yünün 9 TL’den alıcı bulduğunu ifade eden Karataş, “Günde ortalama 500 kilo yün satışımız oluyor. Süngere de talep var ama daha çok yün satışımız oluyor” dedi.

“DÜĞÜN MEVSİMİYLE AYAKTAYIZ”

Yün satıcılarından Abdulhakim ve Nurettin Karataş, düğün mevsimi sayesinde iş yapabildiklerini söyledi. Yünü daha çok İç Anadolu illerinden getirdikleri yün ve süngere talep olduğunu belirten Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüne kadar olmasa da sünger de vatandaşın ilgisini görüyor. Kilosu 20 ila 100 TL’den sattığımız yüne yörede ciddi bir talep var. Bölgede düğün mevsimi 7-8 ay sürdüğü için işlerde bir hareketlilik var. Satışlar düğünler sayesinde iyi düzeyde. Yün ve sünger fazla zam görmediği için her kesimin ilgisini çekiyor.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim