**Düğün mevsiminin start aldığı Batman’da, 25 salonda rezervazyonlar doldu. Bazı çiftler, eskiye dönüş yaptı. Mahallelerdeki düğünler, salondaki salon törenlerini geride bırakıyor. Havai fişeklerin kullanıldığı düğünler, romantik bir havada yapılıyor.

**Eski gelenek ve göreneklerin sürdüğü Batman’da, yerel sanatçıların yüzü gülüyor. Sokak düğünlerinin daha çok ilgi gördüğünü belirten bazı sanatçılar; “Sazlı-sözlü düğün törenlerinin sokakta yapıldığını gören semt sakinleri doğal ortamı salonlara değişmiyor” diyorlar.




RENKLİ DÜĞÜN
Ramazan bayramının ardından Batman’daki renkli düğünlere bir yenisi daha eklendi. Batman’da emekli eğitimci Ömer Bozkurt, küçük oğlu Kemal’i evlendirmenin mutluluğunu yaşadı. Önceki akşam Beyaz İnci salonunda yapılan düğün töreninde emekli eğitimci Ömer Bozkurt’un oğlu Kemal, yaşamını Kozluk’un tanınmış Ancu ailesinin kızı Benazir’le birleştirdi. Seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı düğün töreninde konukları yemekte ağırlayan Bozkurt; “Çocuklarımın tümünü evlendirmenin sevincini yaşıyorum. Bu mutlu günde bizi yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkürü bir borç biliyorum” dedi. Yerel sanatçıların renk kattığı düğünde, konuklar Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.




DAVUL-ZURNA GELENEĞİ
Düğün mevsiminde kent merkezindeki salonlarda yer bulamayan bazı çiftler ise eski gelenekler ve göreneklere yöneldi. Sokak düğünlerinde davul-zurna eşliğinde halay çekenler, damat ve geline karşılama töreni düzenledi. Kültür mahallesindeki Sağlık apartmanında Elif (Özen)- Serdar Alan çiftini davul-zurna eşliğinde karşılayan yakınları, kaldırımda halay çekti. Sokak sakinleri, kaldırımdaki düğünü ilgiyle izleyip gelin ve damadı alkış yağmuruna tuttu.


Editör: TE Bilişim