** MÜSİAD Batman Şubesi ve KOSGEB arasında ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Protokolle, 100 kişilik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ alan girişimciler, KOSGEB desteklerinden faydalanabilecek.

100 KİŞİ FAYDALANACAK
KOSGEB ve MÜSİAD Batman Şubesi’nin ortak protokolüyle 100 kişiye ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ verilecek. KOSGEB hizmet binasında gerçekleştirilen işbirliği protokolü törenine MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ve KOSGEB Batman Hizmet Müdürü Evren Arıkan katıldı. Protokolün imzalanmasının ardından konuşan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir: “Her sene olduğu gibi bu yıl da genç girişimcilerimizin desteklerden yararlana bilmesi için 100 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecek. Bir yandan da mesleki gelişime önem vererek mesleki eğitimlerimiz olacak, bilgisayar destekli muhasebe ve web tasarım kurslarımızda önümüzdeki günlerde başlatılacaktır. Hayırlı olsun” diye konuştu.

“70 SAAT EĞİTİM ALACAKLAR”
Proje hakkında bilgi veren KOSGEB Batman Müdürü Evren Arıkan ise şunları söyledi: “Bugün imzalanan protokol ile MÜSİAD ’ın düzenlediği kurslarda 70 saat eğitim alacak 100 kişi hayallerine kavuşacak. Burada aldıkları eğitimlerden sonra iş planı hazırlayıp bize başvuru yaparak, erkeklerde yüzde 70 oranıyla, kadınlarda ve engellilerde yüzde 80 oranında, 30 bin TL’ye kadar hibe yani geri ödemesiz başlangıç sermayesinden yararlanacaklar. Eğer iş fikirleri biraz daha ağır bir iş makinası veya tesisat kullanmayı öngörüyorsa bu durumda da 70 bin TL’ye kadar krediden yararlanabilecekler. Bu kredinin ilk 2 yılı geri ödemesiz, 4 yıl vadeli 8 eşit taksitte ve 3’er aylık dönemlerde olacak. Böylece başlangıçta biz girişimcilere 100 bin TL’lik bir fırsat sunuyoruz.”

Editör: TE Bilişim