Yatırım alanlarına yönelik denetimleri arttıran Vali Arslan, kış koşullarlının göz önünde bulundurulmasını istedi ve çalışmaların hızlandırılmasını istedi

Yatırımları inceledi

**Vali Yılmaz Arslan, yatırım ağırlıklı alanlara yönelik gezilerini artırdı. Gültepe semtindeki eğitim kompleksi, hava limanı yakınındaki tekstil kent ile 200 daireli lojman ve hizmet binasında oluşacak özel hareket kampus alanını yerinde inceleyen Vali Arslan, yöneticilerden bilgi aldı.

GÜLTEPE’DEKİ EĞİTİM ALANI KORUNSUN

Beraberinde Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Özey İdare Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak ile şube müdürleriyle birlikte yapımı süren bazı yatırım alanlarında incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Arslan, sonbahar mevsimiyle birlikte çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Gültepe Mahallesi’nde yapımı kısmen tamamlanan eğitim kompleksine yakın olan İmam Hatip Lisesi, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 600 Kişilik Pansiyon binası, Rehberlik Araştırma Merkezi hizmet binası, kapalı spor salonu ve cami için ayrılan alanda inceleme de bulunan Vali Arslan, İmam Hatip Lisesi ve cami yapımı için TPAO’nun ödenek ayırdığı projeyle ilgili bilgi aldı. Vali Arslan, arazinin ihata duvarının bir an önce yapılmasını, altyapı ve ihale hazırlıklarının da tamamlanmasını istedi.

EMNİYET’E 200 LOJMAN

Emniyet Müdürlüğü’ne ait 200 daireli lojman ve hizmet binası inşaatını gezen Vali Arslan, Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan’dan bilgi aldı. Proje üzerinden çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Vali Arslan, yeşil alan oluşturulmasını ve bunun için tahsis işlemlerinin bir an önce başlatılmasını istedi. Vali Arslan, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarını hızlandırmalarını istedi. Batman’da hava koşullarının inşaat için avantaj oluşturduğuna dikkat çeken Vali Yılmaz Arslan, ayrıca müteahhit firmadan kış gelmeden işleri hızlandırması uyarısında bulundu.

TEKSTİL KENT ALANINDAYDI

Vali Arslan, yatırım alanlarına yaptığı ziyarete hava limanı yakınındaki tekstil kentin arazisinde incelemelerde bulundu. Vali Arslan’ı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak, Batman Defterdarı Hasan Koca ve diğer yetkililer karşıladı. İl Özel İdare’ye ait iş makineleri ve alandaki yollar ile ve çevre ihata duvarının yapılmasını isteyen Vali Arslan, tekstil alanın anayolla bağlantısının sağlanması için talimat verdi.

FABRİKALARI UNUTMADI

Bir günlük gezisine bazı fabrikalara da ziyareti ekleyen Vali Yılmaz Arslan, eğitim, istihdam ve hizmet alanındaki kamu yatırımlarını yerinde gördükten sonra yapı kimyasalları alanında faaliyet gösteren Betkim firmasını ziyaret etti. Vali Arslan, firma sahibi Sadrettin Ekinci ile birlikte ürünleri inceledi. Fabrikadaki üretim kapasitesi hakkında bilgi alan Vali Arslan, yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. 

Editör: TE Bilişim