** Son olaylar ve hava mania nedeniyle inşaat sektörünün hız kestiği Batman’da en gözde arsalar arasında Gap mahallesindeki besicilerin arsaları yer alıyor. Mahallede eski ve yeni yapılar dikkat çekiyor...

ARSALARI GÖZDE

Batman’ın Gap mahallesinde besicilik yapan ailelerin arsaları yatırımcıların adresi gibi. Bölgedeki olaylar ve hava mania planı nedeniyle inşaat sektörü hız kesse de yatırımcılar Gap mahallesindeki besicilere ait ev ve arsalara ilgi gösteriyor. Geçen yıldan itibaren bazı besicilerin arsalarında modern yapılar yükseldi. Mahallenin büyük bölümünde hala besicilere ait kerpiç evler, yatırımcıların ilgisiyle karşılaşıyor.



KERPİÇ EVLER-MODERN YAPILAR İÇ İÇE

GAP mahallesinde eski yapılar ve modern inşaatların görünümü de dikkatlerden kaçmıyor. Bazı emlakçılar: “Her ne kadar inşaat sektörü yavaşlasa da Gap mahallesi en gözde semtlerden. Özellikle besicilere ait eski evlerin yatırımcının ilgisini çekiyor. Besiciler daha önce arsalarını satmaya yanaşmıyordu ama son yıllarda teklifler de cazip olunca arazilerini satıyorlar. Şu anda eski ve yeni yapıların görünümü çarpık kentleşmenin de bir boyutunu gözler önüne seriyor” dediler.

Editör: TE Bilişim