*Yeşiltepe Mahallesi ÇATOM’da kurs gören genç kızların aksesuar-süs ağırlıklı ürünleri, İngiltere’de pazar buluyor.

*Bir iş adamının kenar mahallede açtığı aksesuar atölyesinde yaklaşık 200 genç kız, hem meslek öğreniyor hem de ailelerine maddi destek sağlıyor.

200 KIZ-KADIN KATILIYOR
Aksesuar-süs ağırlıklı ürünlerin işlendiği Yeşiltepe mahallesindeki ÇATOM ve yakınındaki atölyede kurs öğren kadın-genç kızların ürünleri Avrupa’da ilgi görüyor. İngiltere’de ürünleri kapışılan genç kızlar, ailelerine de destek sağlıyor. Kısa adı ÇATOM olan Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde daha önce açılan aksesuar ağırlıklı atölye, genç kızlar ile kadınların geçim kaynağı oldu. Büyük bir titizlikle ürettikleri süs ve aksesuar ürünlerinin İngiltere’de pazar bulduğunu belirten atölye işletmecileri; “Kenar mahallede açtığımız atölye, tuttu. Özellikle dar gelirli ailelerinin aksesuar üretimine yönelik ilgisi bizleri de sevindiriyor. Hem ailelerine maddi katkıda bulunuyorlar hem de meslek öğreniyorlar” dediler.



“SİPARİŞLERDE ARTIŞ VAR”
Büyük kentlerdeki bazı işadamlarının Batman’ın Yeşiltepe mahallesinde açtıkları aksesuar atölyesinde üretilen aksesuar ve süs ürünlerine Avrupa ülkeleri ile İngiltere’den talebin her geçen gün arttığını belirten atölye işletmecileri, şöyle konuştular; “6 ay öncesinde açılan aksesuar kursunun bu kadar ilgi göreceğini kimse beklemiyordu. Daha önce tarlada çalışan genç kız ve kadınların çoğu kursa yöneldi. Her aileden 3-4 kız-kadın çalışıyor. Batı illerine çalışmaya gidenler artık atölye sayesinde evinin önünde iş buluyor. Bir kaç ay öncesine kadar daha fazla sipariş alıyoruz. Bu da aynı zamanda kursiyerlerin yüzünü güldürüyor. Ailenin dışında evlerde de ürünleri hazırlayanlar var.” (Reşat YİĞİZ)

Editör: TE Bilişim