** Batman Valisi Ahmet Deniz, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Deniz: “Devletle milletin, tıpkı 93 yıl önce olduğu gibi, birlik ve beraberlik içinde büyük hedefleri hep birlikte inşa ettik” dedi.

“93 YIL ÖNCE GİBİ..”
Vali Ahmet Deniz, Cumhuriyet bayramının 93. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Deniz’in mesajı şöyle: “Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 93 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. Cumhuriyet, Anadolu insanının Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir. Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugünde belli aralıklarla hain ve karanlık mihrakların girişimleriyle içerden ve dışarıdan çökertilme girişimlerine maruz kalmasına rağmen her defasında aziz milletimiz canını dahi ortaya koyarak, birlik ve beraberliği sayesinde bu girişimlerin üstesinden gelmiştir” dedi.

“ÖNEMLİ MESAFELER KATEDİLDİ”
Vali Deniz, şöyle devam etti: “Milletimizin fertlerini kökeni, inancı, mezhebi, meşrebi, kültürü,  üzerinden ayrıştırmaya kalkan herkesin, Cumhuriyetin ruhuna, özüne ihanet etmektedir. Devletle milletin, tıpkı 93 yıl önce olduğu gibi, birlik ve beraberlik içinde büyük hedefleri hep birlikte inşa ettik. Önümüzdeki dönemlerde, ülkemizin diğer tüm kazanımlarıyla birlikte bu mirasa da, yine hep beraber sahip çıkmalıyız. Aradan geçen 93 yılda ilimiz ve ülkemiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır. Başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti içinde barındırdığı farklı değerleri, ileri demokrasisi, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. Bu duygu ve düşüncelerle büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milli mücadele yıllarındaki kardeşlik duygusu içinde tüm Batmanlı vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim