**Pist onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla uçuşların yeniden yapıldığı Batman Hava limanına ilk iniş yapan İstanbul uçağı, köpüklü suyla karşılandı.
SEFERLERE İLGİ
İstanbul ve Ankara seferlerinin 6 ay aradan sonra başladığı Batman Havalimanında, ilk uçak köpüklü suyla karşılandı. Pist onarım çalışmalarının 6 ay gibi uzun bir süreyi kapsaması nedeniyle komşu il Diyarbakır’dan yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını belirten Batmanlı bazı yurttaşlar; “Türkiye’nin sayılı hava limanlarından olan Batman limanında pist onarım çalışmaları bu kadar uzun sürmemeliydi. Yine de hava limanında seferlere başlanılması bizi Diyarbakır çilesinden kurtardı” dediler.
SAATLER TARTIŞMA KONUSU
Kış mevsimi nedeniyle Türk Hava Yollarının sefer saatlerini sisli havaya göre ayarlaması da dikkat çekti. Batman Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, Ankara ve İstanbul seferlerinin başlamasıyla esnafın rahat bir nefes aldığını söyledi. Kış mevsiminde İstanbul seferlerinin erken saatlere alınmasının esnafın iş kayıbına yol açacağını belirten Kaplan; “Komşu İl Diyarbakır’da da sis nedeniyle zaman zaman seferler aksayabiliyor. Batman limanındaki seferlerin de komşu İl’e göre ayarlanmasında yarar var”diye konuştu.

Editör: TE Bilişim