KÜLTÜR’DE SİBADAŞ ÇİLESİ
Batman’ın büyük semtlerinden Kültür mahallesinde SİBADAŞ’ın doğalgaz şebekesine yönelik çalışmalarının ağır sürmesi semt sakinlerini bezdirdi. Yaz boyunca çalışmaların ağır aksak gittiği doğalgaz şebeke çalışmalarının son haftalarda hızlandıran SİBADAŞ yetkililerine, tepki gösteren Kültür mahallesi sakinleri; “Eski havaalanı caddesi ile Valilik konağına kadar şebeke çalışmalarını sürdüren SİBADAŞ ekipleri, hem trafiği felç etti hem de çalışmaları ağırdan götürmesi yaklaşan kış mevsimi öncesi bizi kara kara düşündürtüyor. Bu tempo yaz mevsiminde bekliyorduk” diye konuştular.



KALDIRIM ÇALIŞMASI YOL KAPATTI
Eski havaalanı yolunda kaldırım çalışmalarının uzun sürmesi güzergah sakinlerinin tepkisine yol açtı. Kurban Bayramı sonrasında trafiğe kapatılan güzergahtaki çalışmaların daha önce yapılmasının gerektiğini söyleyen bazı esnaflar; “Belediye uzun bir aradan sonra eski havaalanı yolundaki kaldırım ve refüjlerine el atması örnek bir çalışma. Ancak önümüz kış ve yaklaşan sonbahar mevsimi nedeniyle çalışmaların seri bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Trafiğin kapandığı güzergahta çoğu günlerimiz siftahsız geçiyor. Önemli bir güzergah olan eski havaalanı yol güzergahını üstlenen firmanın çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürmesini istiyoruz” dediler.



BİR KAZI DA GÜLİSTAN’DA
Yayaların en rahat olduğu Gülistan caddesi de kazılardan nasibini aldı. Su patlağının yaşandığı güzergahtaki özel taşların sökülmesinin caddedeki estetiği de bozduğunu belirten Gülistan caddesi esnafları şöyle konuştular; “Kentin örnek güzergahı olan Gülistan caddesinde daha kalıcı çalışmaların yapılmasından yanayız. Her önüne gelen alt yapısı tamamlanan güzergahlarda kazı yapıyor. Bazen yer altı şebeke çalışmaları yüzünden cadde de sökülen taşlar uzun bir süre monte edilmiyor. Bu da güzergaha yakışmayan manzaralardır.” Bu arada yer yer caddelerde kilitli taşların söküldükten sonra eski halini almadığından da yakınan bazı esnaflar; “Büyük özveriyle yapılan çalışmalarda kazılar maalesef caddeleri çirkin bir görüntü veriyor” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim