**Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy’un da aralarında bulunduğu TÜRSAB Bölge temsilcileri, Batman’da buluşuyor. Hafta sonunu Batman’a geçirecek 60 kişilik kafile için hazırlıklar tamamlandı.
“TURİZM POTANSİYELİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”
Batman, TÜRSAB Bölge temsilcilerini ağırlıyor. Batman’da düzenlenecek ‘turizm’ konulu toplantıya katılacak olan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ile ekibini ağırlamanın heyecanı içinde olduklarını belirten Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, yöredeki turizm potansiyelini dergerlendirmek istediklerini belirtti. Aslanlı, “Nisan’ın ilk haftasında kutlayacağımız turizm haftası için şimdiden kolları sıvadık. Önümüzdeki günlerde bir dizi etkinlik planlıyoruz. Ancak bugün ve yarın şehrimize konuk edeceğimiz TÜRSAB Genel Başkanı sayın Ulusoy ve beraberindeki heyetle bir yerde turizm haftasına erken start vermiş oluyoruz. Turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmenin gayreti içindeyiz” dedi.
ACENTELER; “UÇAK SEFERLERİ YETERSİZ”
Günde dört uçuşla sınırlandırılan Batman Havalimanında uçuş seferlerin artırılması için hafta sonu yapılacak ‘turizm’ konulu toplantıda Vali Ahmet Deniz’den de destek isteyeceklerini belirten seyahat acente temsilcileri, şöyle konuştular; “Bölgenin en güvenli havalimanı Batman’da ama uçuş seferleri oldukça yetersiz. Bir de biletler pahalı. Yerli turistleri Batman’a çekebilmek için uçak seferlerin artırılması kaçınılmazdır. Daha önce de dönemin Maliye Bakanı olan Başbakan Yardımcısı sayın Mehmet Şimşek’e bu talebimizi iletmiştik. Bu konunun takipçisi olmadığı için uçuş seferleri artırılmadı. Turizm sezonu öncesinde uçak seferlerinin Batman’a artırılması için gerekirse kampanya düzenleyeceğiz.” (Fikri Arslan)

Editör: TE Bilişim