** Almanya’dan aralarında akademisyen, dil bilimcisi ve yazarların bulunduğu 15 kişilik ekip, Batman’da konakladı. TURSAB Ant-Tales Turizm ekibi, Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in de aralarında bulunduğu bölge turundan memnun ayrıldı.

BATMAN’DA KONAKLADILAR
Çözüm süreciyle birlikte yıllar sonra Batman’ın da aralarında bulunduğu bölgeye tur düzenleyen 15 kişilik Alman ekip, Batman’a konuk oldu. Hafta sonunu Mezopotamya otelde geçiren Alman grupta bulunan akademisyen, dil bilimcisi ve yazar ilk kez geldikleri bölgenin tarihine hayran kaldıklarını söylediler. TURSAB Ant-Tales Turizm ile Kültür Studienreisen Welteweit, Trabzon’dan başladığı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu turunun son durağı Batman’da Hristiyan ve Ermeniler dönemine ait erken tarihin bulunduğu yapıtları merak eden Almanlar: “Yıllar sonra geldiğimiz bölge turu bizi heyecanlandırdı” dediler.

12 GÜNLÜK TUR
Trabzon, Hopa, Kars, Van, Batman, Hasankeyf, Midyat, Mardin, Şanlıurfa, Kahta ve Gaziantep’te son bulacak olan 12 günlük turdan oldukça memnun ayrıldıklarını belirten Alman gruptaki konuklar, şöyle konuştular: “Çözüm süreciyle normalleşen bölgeye geldik. Burada Hristiyanlığın ilk dönemlerine ait yapıtlar bizi oldukça etkiledi. Hem Süryani hem de Ermenilere ait klisileri yakından görme imkanımız oldu. Halen birçok turist buraları görmek istiyor. Bir de Suriye ve Irak’taki IŞİD çatışması bitirse buralara turist akını olur.”

BALLIKAYA: “KONUKLARI BEKLİYORUZ”
Antalya’daki tur operatörleriyle ile irtibata geçtiklerini belirten Mezopotamya Oteli Müdürü Hamit Ballıkaya, Türkiye’nin batı bölgesini daha önce gören Almanların çözüm süreciyle birlikte bölge coğrafyasını da merak ettiklerini söyledi. Hedeflerinin sadece Türkiye’nin batısında değil, dünyanın birçok yerinden turistleri buraya davet etmek olduğunu ifade eden Ballıkaya: “Konuklarımızı burada ağırlamaktan son derece mutluyuz. Çözüm sürecinin etkisiyle yerli ve yabancı turist sayısında artışın olacağını bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim