Batman, Batman olalı bu kadar zulüm görmedi.

İnsanları anlamakta ve çözümleme yapmakta zorlanıyorum artık.

Dilin kemiği yok.

Sosyal medya aracılığı ile tüm insanlar istedikleri gibi her şeyi söyleyebileceklerini zannederler.

Ama bazı kurumlara ve insanlara haksızlık yaptıklarının bile farkına varmazlar.

Son günlerde sosyal medya da konuşulan konulardan biri de TPAO ve TÜPRAŞ’ın bir AVM kadar Batman’a faydasının olmadığını belirten yazıları gördükçe ağlanacak halimize gülüyoruz doğrusu.

Bu duruma Batman gönüllüsü olarak bakıyorum.

TPIC ve müteahhit çalışanlarıyla birlikte TPAO’da 5 bin insanımız çalışıyor. Batman’a artılarını saymakla bitiremeyeceğimiz bu milli kuruluşumuzu sahiplenmediğimiz de bir gerçek.

1954 Yılında petrolün bulunması ile gelişen ve bugünlere gelen TPAO ile Batman’ın her safhasında her köşesinde katkısı olan,

Su şebekesinden tutunda, yolların yapımına kadar insanlara yardımcı olan,

Fakir fukaraya her sene nakdi yardımın yanı sıra Ramazan paketleri dağıtan,

Bir zamanlar yedi binin üzerinde işçi çalıştıran,

Esnafın yüzünü güldüren,

Batman spor altyapısının gelişmesini sağlayan,

3 Kuşağın dedelerin, babaların ve çocuklar ile torunlarının çalıştığı kurum TPAO’ya haksız ithamlarda bulunmak ne kadar da acı…

Ülkemizin en çok kar eden kurumu konumunda olan şirketimizin bir AVM ile kıyaslanmasına gülüyorum.

Aslında milletin TPAO’dan ne istediğini ve alt belleklerinde yatan gizli düşüncelerini algılayabiliyorum. Amaç TPAO’yu Batman halkının gözünde bitmiş, kar etmeyen, ilimizin tam arazisine konmuş gibi göstererek, kurumun özelleştirilmesini sağlamak için kamuoyu oluşturarak, şirketi kötü göstermektir.

Bu kadar devasa arazinin boş olarak durduğunu ve bir işe yaramadığını millete anlatmak için sosyal medyayı kullanıyorlar.

Daha önce de bu gibi beyanları genel seçimde izlemiştim. Ülke ekonomisine büyük katkısıyla birlikte ilimizin spor başta olmak üzere sosyal alan boşluğunu da TPAO kapatıyor. Yaz sıcaklarında binlerce Batmanlının nefes aldığı TP tesislerinin kapıları Batmanlılara sonuna kadar açık. Bu anlamda TPAO kırmızı çizgimiz olmalı.

Geçmiş yıllarda özelleştirilen Tüpraş’ın kapısından bile geçemezken, TPAO her yönüyle kapılarını bölge insanına açıyor. Personelinden çok şehirde yaşayanlar TPAO kampüsünü kullanıyor. Bu güzellikleri görmemek olur mu?

Bu güzel gelişmelerle birlikte TPAO’nun 70 yılda üretim rekoru kırması da gururumuzdur. Günlük 32 bin varil petrol üretiminin yapıldığı TPAO Batman Bölge Müdürlüğü son dönemlerin altın çağını yaşıyor. Bu başarıda emeği herkesi kutlamak gerek.

Sevgili dostlar özetle; TPAO bir okuldur, Batman’ın var oluş sebebidir. Bu değeri hep birlikte gözümüz gibi korumalıyız.

Kalın sağlıcakla.

Editör: TE Bilişim