*Batman’ın tek tesbih pazarı olan Kısmet mahallesindeki Gök Taksi pazarında 10 lira ile 10 bin TL arasındaki tesbih alıcı bekliyor. Günde ortalama 500 kişinin tesbihleri görmeye geldiğini belirten tesbih satıcıları, “Erzurum, Mersin ve Adana’dan getirdiğimiz Kehribar tesbihlere talep var” diyorlar.

TESBİHSEVERLER PAZARDA
Batmanlı tesbihseverlerin buluştuğu Kısmet mahallesi Gök Taksi Bereket Çayevi önünde her gün 500 kişi kehribar tesbihlerini yakından görüyor. 10 lira ile 10 bin TL arasında değişen tesbihlerin yanısıra yüzük, saat ve diğer işyeri-ev aksesuarları da bulunduran tesbih satıcıları, “Daha çok Adana, Erzurum, Mersin ve Şanlıurfa’dan getirdiğimiz Kehribar tesbihlere talep var. Geçen hafta bir adedini 28 bin dolardan sattığımız tesbih bile oldu” dediler.



TESBİH KOLLEKSİYONU
Kolleksiyonlarındaki eksik tesbihleri tamamlamak için her gün pazara geldiklerini belirten tesbihseverler şöyle konuştular: “Daha çok emekliler ile yaşlıların buluştuğu nokta tesbih pazarı oluyor. Zamanımızı geçirmek için günümüzün çoğu bu pazarda geçiyor. Kahvede çayımızı demleyip pazara gelen yeni tesbihleri gözden geçiriyoruz. Fiyatı uygun olan tesbihleri kaçırmak istemiyoruz. Tesbihin yanı sıra gümüş yüzük ve eski kol saati tutkunu olanlar da buraya geliyor.”

Editör: TE Bilişim