*Eski yerleşim biriminde kalan tek kurum konumundaki Belediye’de yeni yerleşim birimine taşınmanın startını verdi. Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, makamının bir bölümünü Hasankeyf’in tarihi taşlarıyla süslüyor.

“YILLARCA TARİHİN GÖLGESİNDEYDİK”
Tarihi gönüllüsü olan Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, yeni yerleşim birimindeki makamının bir bölümüne tarihi dokunun taşlarını monte ediyor. Yeni yerleşim birimindeki Kaymakamlık binasına komşu olan Belediye binasında yer yer tadilat çalışmasının sürdüğünü kaydeden Başkan Kusen, “Yıllarca tarihin gölgesinde yaşadık ve tarihi dokudan uzaklaşmak bize zor gelecek ama artık biz de diğer resmi kurumlar gibi yeni yere taşınmanın hazırlığındayız. Makamımın bir bölümüne tarihi taşları monte ediyorum. Çünkü Hasankeyf’te yaşayan herkes tarih gölgesinde büyüdü” dedi.

“10 GÜN İÇİNDE TAŞINACAĞIZ”
Başkan Kusen, şöyle devam etti: “En geç 10 gün içinde yeni binamızda olacağız. Eski yerleşim biriminde olduğumuz dönemde de tarihi dokuyla iç içe olmak için kaledeki bir mağarada sembolik kalmak istiyorduk ama o talebimiz ne yazık ki karşılanmamıştı. Şimdi de yeni yerleşim birimindeki makam odamın büyük bölümünü tarihi dokunun izlerinden oluşan eski taşları monte ediyoruz. Amacım o tarihi dokuyu burada da yaşatmaktır. Artık yerleştiğimiz yeni Hasankeyf’e de hizmet vereceğiz.” Öte yandan taşınma hazırlıklarına başlayan Başkan Kusen’e başarı dileyen Milletvekili Ataullah Hamidi, yeni yerleşim biriminin gittikçe gelişeceğini söyledi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim