*Batmanlı dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin memleketinde rol model olurken, hiçbir eğitim almadan sürrealist ressam Salvador Dali’nin eserlerinin benzerini yapan Yahya Kemal Beyatlı Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Eyüp Tan; “Hedefim, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesini kazanmak” diyor.

DALİ’NİN ESERLERİNİ ANIMSATIYOR

Batman Yahya Kemal Beyatlı Lisesi öğrencisi Eyüp Tan, sürrealist ressam Salvador Dali’nin eserlerinin benzerini çiziyor. Eserlerini beğenen dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin ise genç yeteneklere her türlü desteği vereceğini söyledi. 17 yaşındaki Eyüp Tan, 9 kardeşinin de ressamlığa ilgi gösterdiğini belirtti. Hastalığı nedeniyle babası çalışamayan Tan, maddi durumu elverişsiz olan ailesine yük olmamak için tatil döneminde Manisa ve Ordu’da mevsimlik işçi olarak çalışıyor. İki ablasının da kendisinden daha iyi çizim yaptığını belirten Tan; “Ailemizin tümünün resime ilgisi var ama imkansızlıktan çoğu bu işi bıraktı. Yalnızca ben çiziyorum. Sanatçı Ahmet Güneştekin’le görüştüm. O’nun önerisi doğrultusunda akademik öğretimimi sürdürmek istiyorum” diye konuştu.

HİÇ EĞİTİM GÖRMEDİ

Kendisine has stili ile yaptığı sürrealist ‘kara kalem’ resim çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Eyüp Tan,”Fırsat bulduğumda okulun resim atölyesinin yanı sıra tarlada bile çiziyorum. Bugüne kadar hiçbir eğitim almadan tam 12 yıldır resim çiziyorum. Özellikle çizimde Bedri Ekin hocamızın desteğini gördüm. Çoğu zaman hayal gücümü kullanarak resim çiziyorum. Yaz mevsiminde, okulların tatile girdiği dönemde Manisa’da Üzüm, Ordu’da ise fındık topluyorum. Buradan kazandığım parayla resim malzemeleri alıyorum. Ailemin maddi imkanı elverişsiz. Aileme yük olmak istemiyorum. Tek hedefim var, o da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazanmak” dedi. Batmanlı dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin’in ressamlığından birçok öğrencinin etkilendiğini belirten Okul Müdürü İsmail Ürüt, yetenekli öğrencilerden Eyüp Tan’ın yarışmalardaki başarısına dikkat çekerek, “Eyüp’ün Batman genelinde 15’i birincilik olmak üzere toplam 17 ödülü var. Onun başarısıyla gurur duyuyoruz” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim