**Birçok bölgede sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle badem ağaçları, erken çiçek açtı.

BEREKETLİ BİR MEVSİMİN HABERCİSİ
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle birçok yerde olduğu gibi Batman’da da ağaçlar erken çiçek açtı. Erken açan badem çiçekleri, bu senenin bereketli olmasını müjdeleyeceği gibi olası bir kar yağışı ve donda da tam tersi sonuçlara da yol açabilir.

BAHARIN MÜJDESİ; BADEM-ERİK ÇİÇEKLENDİ
Kış mevsiminde hava sıcaklığının yüksekliği nedeniyle badem ve erik ağaçları, Batman’ın kırsalında da çiçek açtı. Ancak üreticiler, ilerleyen günlerde olası bir don olayı yaşanmasından endişeli. Bölge son yılların en ılık mevsimini yaşarken, ortaya ilkbaharı andıran görüntüler çıkmaya başladı. Birçok yerde baharın müjdecisi kabul edilen badem ve erik ağaçları, şimdiden çiçek açtı, ovalar yemyeşil oldu.

ÇİFTÇİLER ŞAŞKIN
Batman ve yöresindeki çiftçiler ise meyve ağaçlarının önümüzdeki günlerde olası soğuklardan olumsuz etkilenmesinden endişe ediyor. Bazı çiftçiler, şöyle konuştular: “Mevsimler mi değişti, anlayamadık. Kış mevsiminde badem ağaçları açtı. Biz de şaşkınlık içindeyiz. Şimdiden bademlerin çiçek açması, bolluk ve bereket getirecek. Eğer bundan sonraki günlerde don olayı olmazsa vatandaşlar bol badem yiyecek.” (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim