Reşat Yiğiz

PETROL’ÜN YILDIZIYDI

Dönemin Petrolspor Kulüp Başkanı ve TPAO eski Batman Bölge Müdürü Talat Atalay, Ankara PTT’den transfer ettiği Tolga, Kırmızı-beyazlıların yıldızıydı. Hemen her maçta asistlik yapan ve zaman zaman fileleri havalandıran Tolga, aktif futbolda en verimli dönemini Batman’da geçirdi. İşte Tolga’nın Kırmızı-beyazlı formayla bir maç öncesinde çektirdiği hatıra fotoğrafı.

YEŞİL SAHALARDAN GÖNÜL GEÇTİ

Batman Petrolspor’un altyapısında yetiştikten sonra Batman Belediyespor, Karşıyaka ve Demirspor’da da forma giyen Selman Gönül, bir süre de Bingölspor’da top koşturdu. Hala Petrolspor’un altyapısında antrenörlük yapan Gönül, aktif futbolu Bingöl’de bırakmıştı. İşte Selman Gönül’ün, Bingöl formasıyla bir maçta.

PETROL’ÜN GİRESUNLU FİLE BEKÇİSİ

Batman Petrolspor 1995-96 futbol sezonunda kadrosunu tecrübeli isimlerle güçlendirmişti. Yeni sezon öncesi idmanlarını Balpınar beldesindeki merada sürdüren Kırmızı-beyazlılar da gözler Giresun’dan transfer edilen file bekçisi Hüsnü’deydi. Tecrübeli eldiven Petrolspor’da iz bırakmıştı. İşte tecrübeli kaleci Hüsnü, Balpınar’da antrenman yaparken objektiflerimize böyle yansımıştı.

DEMİRSPOR AMATÖRE RENK KATMIŞTI

1990 ila 2000 yılları arasında Batman 1. Amatör Küme’de şehir merkeziyle ilçelerdeki takımlar kadar köy takımları da adlarından söz ettirmişti. Mahalle takımı olmasına rağmen Demirspor tecrübeli sporculardan kuruluydu. Batman Petrol ve Belediyespor’daki eski futbolcuların da forma giydiği Demirspor’u 1998-99 sezonunda antrenör İbrahim Sevinç çalıştırmıştı.

Editör: TE Bilişim