YAYLICA ÖRNEK KÖY
Batman’a bağlı 110 haneli Yaylıca köyünde sorunlar yok denecek kadar az. İki dönemdir muhtarlık yapan ve Köylere Hizmet Götürme Birliği İl Daimi üyesi olan Mustafa Yıldız, 1200 kişinin yaşadığı köyde altyapı sorunlarının çoğunu giderdiklerini söyledi. Bayraklı ile Yaylıca arasındaki 9 kilometrelik yolun sıcak asfaltla buluştuğunu belirten Muhtar Yıldız; “Altyapı sorunlarımızın büyük bölümü tamamlandı. Şimdi sıra sokaklarımıza parke taşının gelmesidir” diye konuştu.
“SAĞLIK EVİMİZE PERSONEL BEKLİYORUZ”
4 Yıl önce emekliye ayrılan ebenin yerine atama yapılmayınca Sağlık evi’nin faaliyette olmadığını anımsatan muhtar Yıldız, şöyle devam etti; “En azından sağlık evimize pansuman yapabilecek bir sağlık görevlisinin atamasını bekliyoruz. Acil müdahalelerde 17 kilometre uzaklıktaki Batman’a hastalarımızı götürmek zorunda kalıyoruz. Modern bir sağlık evimiz var ama eleman yok. İl Sağlık Müdürlüğü’nün merkezi köy konumundaki köyümüze ebe ya da hemşire atamasını yapmasını istiyoruz.”
“RAY, KÖYÜMÜZÜ İKİYE AYIRIYOR”
DDY raylarının Yaylıca köyünün içinden geçtiğini de kaydeden muhtar Yıldız; “Ulaşım konusunda bölgede şanslı köylerdeniz. Ancak DDY rayları köy içinden geçtiği için zaman zaman görünmüz kazalarla karşılaşabiliyoruz. Raylar geçidinde bariyer yok. En azından köy alanı bölümüne ray kenarına tel örgünün çekilmesini istiyoruz. Köyde 200’e yakın öğrencimiz var. Çocukları raylara yaklaştırmamak için DDY’nin köy güzergahına tel örgü yada ihata duvarı çekmesini istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim