** Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, turizm haftası dolu dolu geçirmeye hazırlanıyor. Tanınan sanatçılardan Türkan Şoray ile Haluk Levent’in davet edildiği Batman’da, Müze binası da hizmete açılacak.
TURİZM HAFTASINA HAZIRLIK
Batman, bu yıl turizm haftasını dolu dolu geçirecek. Etkinliklerin merkezi Batman olacak. Tarihi Hasankeyf yerine bu yıl Batman ve çevresinde etkinlik planlayan Turizm Müdürlüğü, ünlü sanatçılardan dengbejlere kadar birçok sanatçıyı ağırlayacak. Türkan Şoray ile Haluk Levent’in de davet edildiği Batman’da Kürtçe dengbejler de etkinliklere renk katacak. Batı Raman, Atatürk parkı ve Kültür merkezinde bir dizi etkinliğin yapılacağı Batman, turizm haftasının hazırlıklarını sürdürüyor.


MÜZE’Yİ BAKANLAR AÇACAK
Kültür-Turizm İl Müdürlüğü bünyesindeki Müze Müdürlüğü de Batman Müzesini ‘turizm’ haftasında Batmanlıların hizmetine açmaya hazırlanıyor. Neolitik dönemden Hasankeyf salonunun yer aldığı Müze binasının eksikliklerinin büyük bölümünün giderildiğini anımsatan Müze Müdiresi Tenzile Uysal, “Turizm haftası kapsamında büyük olasılıkla Müzemizi de açmayı hedefliyoruz. İki Bakanımızın katılmalarını beklediğimiz müzedeki eksiklerimizi tamamladık. Hasankeyf’teki tarihi eserlerin bir bölümü Müze’de yer alacak” dedi. 

Editör: TE Bilişim