** Batman Emniyet Müdürlüğü artık şikayetleri mesajla da alacak. SMS’ler ücretsiz olacak, ancak gereksiz mesaj atanlara Kabahatlar Kanuna göre işlem uygulanacak.


SMS’Lİ ŞİKAYET DÖNEMİ
Batman’da şikaletler sadece ‘155 Polis imdat’ çağrı merkezine değil, 155 SMS servisine de bildirilebilecek. Batman Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yeni uygulamanın 1 Şubat’ta devreye gireceği açıklandı. Emniyet’in açıklamasında şöyle denildi: “KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi), ihbar otomasyon, sayısal haberleşme ve coğrafi bilgi sistemleri sayesinde yeni boyutlar kazanmış, gerek önleyici polislik çalışmalarında gerekse suç meydana geldikten sonra olaylara müdahale esnasında, bilgi akışının ve kara desteğinin sağlandığı vatandaş odaklı bir merkez olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Bu yeniliklerden bir tanesi de vatandaşın acil durumlarda ihbar veya şikayette bulunabilmesi için cep telefonundan SMS (kısa mesaj) göndermek suretiyle kolluk kuvvetlerine kolayca ulaşabilmesidir. 155 Polis İmdat Acil Çağrı kısa numarasını kullanarak cep telefonundan acil durumlarda ihbar ve ya şikayette bulunabilmesi amacı ile 155 SMS servisi 01 Şubat 2014 tarihinden itibaren kullanıma açılacaktır.”


GEREKSİZ MESAJLARA İŞLEM
Yeni uygulamada gereksiz mesaj atanlara ise Kabahatler Kanununa göre işlem yapılacağı da belirterek: “Engelli vatandaşlarımız ve yardıma ihtiyacı olan birinin bulunduğu ortam itibari ile sesli konuşmasının can ve mal kaybına neden olacağı durumlarda 155 SMS servisini kullanabilecektir. 155 SMS ihbar servisinin en iyi şekilde yararlanmak için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. 155 SMS servisine gönderilen SMS’ler ücretsiz olarak iletilecektir. SMS’lerin içeriğine ihbar ile ilgili tüm bilgiler eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. SMS’ler gönderildiği ilin 155 ihbar hattına iletilecektir. Gereksiz SMS’lerin gönderilmesi durumunda 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 32. Maddesine göre yada 13.04.2006 tarihli İl Emniyet Müdürlükleri Acil Çağrı Hizmetleri Yönergesi’nin ilgili maddelerine göre gerekli işlemler yapılacaktır” denildi.

Editör: TE Bilişim