** Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Suriye ile Afganlı sığınmacıların da iftar çadırlarındaki sıcak yemek yardımından yararlandıklarını söyledi.

**Yerel yönetimin bu yıl geleneksel iftar yemekleri kaldırttığını belirten Özdemir ve Akel, “Açlığın her yere yansığıdı bir dönemde iftar yemeklerini vermemiz doğru olmazdı” dediler.

İFTAR YEMEKLERİ KALDIRILDI”

Batman Belediyesi, Rojava, Kobani ve Suriyeli sığınmacılar için geleneksel iftar yemeklerini kaldırttı. Bir çok kurum ve kuruluşun iftar yemeklerinde yarışa girdikleri Batman’da, Belediye bir ilk kez imza attı. Kobani için başlatılan yardım kampanyasına Batmanlıların ilgisine teşekkür eden Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülisatn Akel: “Haftada bir yer değiştiren kenar semtlerdeki iftar çadırlarında sadece dar gelirliler yemek almıyor. Suriye ve Afganlı aileler de sıcak aş yemek yardımından yararlanıyor. Belediye olarak verdiğimiz iftar yemeklerini de kaldırttık” diye konuştular.

SEYİRCİ KALAMAYIZ...”

Eşbaşkan Akel ve Özdemir şöyle devam etti: “Batman’a sığınan sığınmacılar ve Kabani’de acil yardıma seyirci kalamayız. Savaş nedeniyle ülkelerni terk eden, topraklarını terk edip buraya sığınanlar misafirlerimizdir. Onları sahiplenmek zorundayız. Yardımlarına koşmak da görevimiz. Fakat, Kobani’de acil durum olduğundan yardımların büyük bölümünü Rojava sınırına gönderdik. Önümüzdeki günlerde platforma özgü Batman’da yaşayan halka sahip çıkma çağrısında bulunabiliriz. Burada yaşayan her sığınmacıya yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapacağız.”

Editör: TE Bilişim