**Uğurca’daki çadır kente yerleşen Ezidiler; “Çadır kentin kurulmasında emeği geçen Batman Belediyesi başta olmak üzere Belediye ünite müdürleri ile Belediye çalışanlarına teşekkür borçluyuz. Çadır kentte sıcak bir yuvaya kavuştuk” dediler.
ÇADIR KENT SEVİNCİ
Bin 500 Ezidinin yerleştiği Beşiri-Uğurca (Korix) köyündeki çadır kent, Şengal’den gelen Ezidilerin yüzünü güldürdü. Batman Belediyesi’nin bir ayda yapımını tamamladığı çadır kentin yapılmasında emeği geçen başta Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel ve Belediye Meclis üyeleriyle Belediye ünite müdürleri ile bazı STK temsilcilerine teşekkür eden Ezidiler; “Çadır kentte sıcak bir yuvaya kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bir ay süreyle Belediye bünyesindeki Halk evlerinde ağırlandık. Şimdi de gerçek evimize geldik” diye konuştular.
UĞURCA CANLANDI
Uğurca (Korix) köyü eski muhtarı Yusuf Tağay, daha önce nüfusu 7’ye düşen köyün yeni konuklarla birlikte 2 bin nüfusu bulduğunu söyledi. Şengal bölgesinden gelen Ezidilerin ata topraklarıyla buluştuğunu ifade eden Tağay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şengal’li konuklarımızı burada ağırlamaktan keyif duyuyoruz. Ezidi kardeşlerimizin ata topraklarına kavuşmaları da bizi sevindirdi. Daha önce köy nüfusumuz 7’ye düşmüştü. Şimdi bu rakam 2 bini buldu. Köyümüz bir anda canlandı. İdare binası, banyo, lavabo ve çadır kentin altyapısını kuran Batman Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” (Reşat YİĞİZ)

Editör: TE Bilişim