*Beşiri ilçesinin Örmegöze (Kanireval) köyü yakınındaki şeyh Zilan türbesinde ziyaretçiler için çadır ve konaklama yerlerinin hazırlandığını belirten Şeyh Selman Bağdu: “Bugün öğle saatlerinde başlayacak ve yarın yer sofrasıyla tamamlanacak etkinliklerimize Türkiye’nin dört bir tarafından ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

GELENEKSEK ANMA TÖRENİ
Batman’ın Beşiri ilçesinin Örmegöze (Kanireval) köyü, bugün ve yarın büyük bir ilçe nüfusuna ulaşacak. Her yıl Mayıs’ın son haftasında Zilan türbesinde düzenlenen anma ve aş dökme etkinliklerine Ankara, Karabük, Çorum, Rize, Konya, Samsun, Bursa, Ordu, Erzincan, Kütahya ve ilçelerinden 50 Bine yakın ziyaretçi beklediklerini ifade eden Şeyh Selman Bağdu: “Ziyaretçiler için her türlü konaklama imkanı hazırlandı. Sağlık ekibi çadırından, pazarcı esnafının da bulunduğu alanda ziyaretçiler ibadetini rahat bir ortamda yapacak” dedi.

İLAHİ YARIŞMASI
Yarın türbede yapılacak ilahi yarışmasına Tekirdağ, Lüleburgaz, Batman ve İstanbul illerindeki gruplar arasında yarışma yapılacağını da kaydeden şeyh Bağdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yıl bir önceki anma etkinliklerine göre eksikliklerimizi hızla gideriyoruz. Bölgede Mayıs ayında birçok türbeye ziyaretçi akını olur ama türbemize ülkemizin dört bir yanından ziyaretçilerimiz gelince buradaki ortamı daha da iyileştirmek zorundayız. Çözüm süreciyle birlikte bu yıl ziyaretçi sayısında büyük bir artış bekliyoruz.”

TÜRBE ETRAFINA GRANİT
Şeyh Zilan mezarının bulunduğu türbe etrafına daha önce taş ve ip bağlanmasını önlemeye yönelik düzenlemeye gittiklerini de ifade eden şeyh Selman Bağdu, şöyle konuştu: “Granit giydirmeyle türbenin etrafı daha güzel bir görünüme kavuştu. 45 kişilik bir ekip Ulusoy peyzaj firmasının öncülüğünde 35 günde güzel bir tadilat yaptı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu yıl etkinliklerde konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Ayrıca cami yakınındaki kadın ve erkek lavabolar da yenilendi. Konuklarımızı iki gün süreyle ağırlamanın heyecanı içindeyiz.”

Editör: TE Bilişim