**Özelleştirme İdaresi, Tekel’in eski hangarları ile tesislerini ikinci kez satışa çıkarmaya hazırlanırken, bir de tekstil firmalarına 20 ila 120 bin TL arasında değişen kira bedeli istiyor.
TEKSTİLCİLER ZORDA
Batman hava alanı bitişiğindeki Tekel’in eski hangarları ile binalarını tekstil atölyelerine dönüştüren 11 firma, Özelleştirme İdaresi’nin kira bedeli şokuyla karşılaştı. Yaklaşık 1.5 ay önce Ankara’da ihaleye çıkardığı Tekel’e ait taşınmaz malların satışını gerçekleştiremeyen Özelleştirme İdaresi, şimdi de tekstil firmalarına kira bedeli çıkardı. Özelleştirme İdaresi’nin kira bedellerinin ağır olduğunu belirten bazı tekstil atölye işletmecileri; “Zor günler geçiriyoruz. Kullanılamayacak binaları onardık, tadilattan geçirdik. Şimdi de yüklü meblağlara varan kira bedeliyle karşı karşıyayız. Özelleştirme İdaresi ne yapmak istiyor, anlamış değiliz” dediler.
GÖZLER İKİNCİ İHALEDE
20 ila 120 bin TL arasında değişen kira ücretini ödemekte güçlük çektiklerini belirten tekstil firmaları sahipleri, şöyle konuştular; “Özelleştirme İdaresinin her şeyden önce mağduriyetimizi göz önünde bulundurmasını istiyoruz. Bir yıllık bu kiraları ödememiz zor. Ayrıca yılsonuna kadar Özelleştirme İdaresi’nin ikinci kez satışa çıkaracağı taşınmaz mallarda önceliğin tekstilcilere vermesini istiyoruz. Tekstil kentini, bugünlere getiren buradaki yatırımcılardır. Durgun günler geçiriyoruz. Elimizdeki binalardan olmak istemiyoruz. Özelleştirme İdaresi, 11 firmaya öncelik tanımalıdır. Fedakarlığımız unutulmamalı.”
Editör: TE Bilişim