GÜNEŞTEKİN’E ANLAMLI ÖDÜL
Batmanlı dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin, 2019’da ‘yılın sanatçısı’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası Gentleman Dergisi’nin her yıl düzenlediği, alanındaki başarılı isimlere verdiği ödüller arasında bu yıl Batmanlı uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin de yer aldı. Güneştekin, sanat alanında ödüle layık görüldü. Ödül töreni İstanbul Raffels otelinde gerçekleşti. Ödüle layık görülen Güneştekin, bu yıl başta Avusturya’nın başkenti Viyana Kunstforum müzesi başta olmak üzere Almanya, Azerbaycan, Rusya ve Çin’deki saygın müzelerde de sergi açacağını ifade etti. Güneştekin, memleketi Batman’a da çağdaş sanat müzesi açmak için kolları sıvadı.

GÜNEŞTEKİN’İN ESERLERİ
PİCASSO SALONUNDA
Ressam Ahmet Güneştekin’in Viyana’daki ilk kişisel sergisi, daha önce Van Gogh ve Picasso gibi ünlü ressamların eserlerine ev sahipliği yapan Bank Austria Kunstforum’da açılacak. Güneştekin’in Türkiye’nin de bulunduğu coğrafyadaki yıkımları ve yakın geçmişi ortaya koyduğu ‘Yoktunuz’ adlı enstalasyon çalışması serginin merkezinde yer alacak. Ahmet Güneştekin’in Viyana’daki ilk kişisel sergisi 3 Ağustos 2019 tarihinde Bank Austria Kunstforum’da açılacak. Serginin merkezinde Güneştekin’in yaşadığı coğrafyanın belleğine yerleşmiş yıkımları ve yüzleşmesini yaşamamış bir yakın geçmişi ortaya koyduğu ‘Yoktunuz’ adlı enstalasyonu yer alacak. Ayrıca sanatçının, renklerin yerleşimi, üç boyutlu iz düşümler, optik bileşenlerin kullanımı, görüntünün çakıştırılması ve katmanlı kurgunun ortaya çıkışını anlatan işleri de sergilenecek.

EYLÜL’DE BAKÜ’DE, 2020’DE MOSKOVA’DA
Ahmet Güneştekin’in Bank Austria Kunstforum’da sergilenecek farklı disiplinlerdeki işlerinin bir bölümü önümüzdeki dönemde Bakü, Moskova ve Tiflis’te açılacak kişisel sergilerinde de yer alacak. Sanatçının işleri 26 Eylül’de Bakü’de Haydar Aliyev Merkezi’nde, 2020’de Moskova Çağdaş Sanat Müzesi’nde ve Tiflis’te Zurab Tsereteli Modern Sanat Müzesi’nde izleyiciyle buluşacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim