**Süne nedeniyle bu yıl buğday fiyatında umduğunu bulamayan yöre üreticisi, hayvancılığın yoğun olduğu Bitlis, Muş, Van ve Ağrı’ya saman gönderiyor.

SAMAN, YÜZ GÜLDÜRDÜ
Batman ve yöresindeki hububat üreticisinin yüzünü saman güldürdü. Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan, samana ciddi bir rağbetin olduğunu söyledi. Bu yıl biçerdöverlerin saman sapını da tarladan alması nedeniyle samanda üreticinin ciddi bir verim elde ettiğine dikkat çeken Doğan: “Batman ve yöresindeki saman daha çok hayvancılığın yoğun olduğu Bitlis, Muş, Van ve Ağrı’ya gönderiliyor. Şu anda tonu 400-600 lira arasında satılan samanın tonu, kış mevsiminde daha da artabilir. Samana talep, bölgede hayvancılığın yeniden canlandığını gösteriyor” dedi.

TMO’DA ALIM BEKLENTİNİN ALTINDA
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin şu ana kadar Batman yöresinde 8 bin ton buğday alımı gerçekleştirdiğine işaret eden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buğdayın taban fiyatı ton başı 940 lira açıklandı ama üreticinin eline geçen 850 lira. Geçen yıl bu dönemlerde 20 bin tona yakın alım gerçekleşmişti. Bu yıl süne nedeniyle buğday üreticisi istediği fiyatı alamadı. Ürünü daha çok tüccara vermeyi tercih etti. TMO’nun alım noktasında günde tek-tük üreticinin ürünü alınıyor.” Öte yandan TMO yetkilileri, alımlarda sona doğru gelindiğini belirterek: “Kartı olan üretici, ürünün bedelini 15 günde alabiliyor” dediler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim