Batman’ın ilk kırtasiyecilerden 90 yaşındaki Şevket Çelebi, uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin’in ortaokul ve lise yıllarında resme ilgi gösterdiğini söyledi ve ekledi: “Bir gün o’nun büyük bir sanatçı olacağına inanıyordum. O bizi mahcup etmedi. Başarısıyla gururlanıyorum.”

GÜNEŞTEKİN'İ ANLATIYOR
47 Yıl süreyle Batman’da kırtasiyecilik yapan 90 yaşındaki Şevket Çelebi, petrol şehrinin bağrından çıkan uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin’in öğrencilik yıllarında harçlığını resim malzemelerine ayırdığını söyledi. Ulu Cami sokağında Nur Kitapevi’nde tam 47 yıl süreyle kırtasiye işleten Batman’ın canlı tarihlerinden Çelebi: “Ahmet Güneştekin, gerek ortaokul ve gerekse de lise döneminde kırtasiyemize gelir resim dersine dair ne varsa alırdı. Okul harçlığını bile sulu boya, yağlı boya ve renkli kalemlere verirdi. Öğrencilik dönemlerinde tam bir resim tutkunuydu” dedi.

“BÜYÜK SANATÇI OLACAĞI BELLİYDİ”
Çelebi, şöyle devam etti: “Ortağım Arap Karagöz ile Ahmet Güneştekin iyi anlaşıyordu. Zamna zaman Ahmet’e sulu ve yağlı boyanın nasıl kullanılacağını ortağım Arap bey anlatıyordu. Kırtasiye işyerimiz o dönemlerde okulun bir basamağı gibiydi. Öğrencilere her konuda yardımcı olurduk. O dönemlerin öğrencilerinin şimdilerde bürokrat, sanatçı, hakim ve savcı olduğunu  görmek bize gurur veriyor. Ahmet Güneştekin’in bir gün büyük sanatçı olacağını tahmin ediyorduk. Bugün Güneştekin’in sınırı aşan başarısıyla gurur duyuyoruz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim