** PTT, Batman’da yeni hizmet binalarıyla yurttaşlara hizmet verecek. İki merkez PTT binasının yapımına kısa bir süre sonra start verilecek.

** Geçen yıl kargo ve kurye gelirleri artışında Türkiye genelinde ilk 5’e giren PTT Batman Müdürlüğü, su tahsilatları için de Belediye ile anlaştı.

İKİ PTT MERKEZ BİNASI
Uzun süredir kiralık binalarda hizmet veren PTT Merkez ve şube binaları, yeni yatırımlarla Batmanlılara hizmet verecek. İki merkez PTT binasının yapılacağı kentte yeni yatırımların ihale süreci tamamlandı. Belediye kavşağındaki alanın ihale süreci tamamlandı. Yeni hizmet binasının temeli 15 gün içerisinde atılacak. PTT yetkilileri; “Batman’da daha önce PTT’ye ait hizmet binası yoktu. Hepsi kiralıktı. Fakat en geç bir yıl içerisinde PTT’ye ait modern binalar yapılacak. Belediye kavşağındaki merkez binamızın ihalesi tamam, 15 gün içerisinde temeli atılacak. 9 Ay sonra bitecek olan merkez binaya, Şafak mahallesindeki şubemiz taşınacak. Taşınan binada Başmüdürlük, Dağıtım ve Toplama Müdürlüğü yer alacak” diye konuştular.

PTT, SU TAHSİLATLARINA BAŞLIYOR
Kargo ve kurye gelirleri artışında Türkiye genelinde ilk 5’e girdiklerini de kaydeden yetkililer; “2015 yılı içerisinde Batman, ilk defa posta gelirlerinde Türkiye ortalamasının 2 katına çıktı. Kargo ve kurye geliri artışında da ilk beş şehirden biri Batman oldu. Merkez’de beş, her ilçede de bir adet olmak üzere şehrimizde toplam 10 PTTmatik (ATM) bulunuyor. Hasankeyf’in yeni yerleşim yerine iki ay önce modern bir bina dizayn ederek hizmete açtık. Şimdi kent merkezi ve Sason ilçemize de aynı modern binaların kurulması için çabalıyoruz. Ayrıca su tahsilatları için Belediye ile anlaşma sağladık. Artık elektrik, gaz ve telefon gibi su faturası da PTT şubelerinde yatırılabilecekler. Bunun için bütün koşullar oluşturuldu. Bu uygulama, en geç bir ay içerisinde faaliyete girecek.”

Editör: TE Bilişim