GENÇLERE HİBE DESTEĞİ
30 Bin TL hibe desteğin verildiği ‘Genç çiftçi’ projesine Batman’da 4600 genç başvurdu. 206 projenin kabul gördüğü projelerde ön plana çıkan hayvancılık oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, kabul edilen projelere dikkat çekerek: “Projelerin 103’ü büyükbaş, 4’ü ipek böcekçilik, 40’ı küçükbaş hayvancılık, tesis yapımında 12, bitkisel üretim 35, bunların içinde 6’sı sera olmak üzere 206 kişinin projelerine 30 bin TL’lik hibe verilecek. Büyükbaş hayvancılık yapacaklara 5 inek 1’i erkek, küçükbaşta da 40 koyun verilecek. Seraları da yapmak isteyenler serayı tamamladıktan sonra Müdürlüğümüzden ücretlerini alacaklar. Şuan bu projelerin sözleşmelerini imzaladık” dedi.

39 PROJEYE 27 MİLYON TL HİBE
‘Kırsal kalkınma yatırımları’ programı kapsamında Batman’da 39 projenin de onaylandığını hatırlatan İl Müdürü Kıyas, projelere 27 Milyon TL hibe desteğinin aktarıldığını söyledi. Kıyas, şöyle devam etti: “Bu projeler içerisinde her türlü tarımsal ürünün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması var. 8 Adet otel, süt işleme tesisleri, tahin-pekmez-reçel, ahır, el sanatları ve mantar üretimi gibi yatırım projeleri desteklendi. Ayrıca GAP Kalkınma İdaresi ve Özel İdare ile birlikte geçen yıl 50 kişiye toplam 150 dönüm çilek bahçesi kurduk. Zorköy, Yeniköy gibi bölgelerde 10 tane sera kurduk. Seralarda da ağırlıklı olarak salatalık ve domates üretiliyor.”

75 KADIN GİRİŞİMCİYE SERTİFİKA
KOSGEB ile birlikte bu yıl 75 kadın girişimciye kurs verdiklerini de kaydeden Müdür Kıyas, projesi kabul görecek girişimcilere 40 bin lira hibe verileceğine dikkat çekti. Kıyas: “Bu yıl KOSGEB Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, 75 kadın girişimciye kurs verdik. Girişimcilere sertifikaları verildi. İlk 3’e girenlerin projelerini Bakanlığa gönderdik. Projeler başarılı bulunursa 40 bin TL hibe desteği sunulacak. Ayrıca kadın girişim programımıza aldığımız 34 kişiyi de destekledik” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim